• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Poul Henningsen


Poul Henningsen

Poul Henningsen blev født i København som søn af den berømte danske forfatterinde Agnes Henningsen. Han fik aldrig en eksamen i arkitektur, men han læste på det Tekniske selskabs Skole fra 1911-1914 og senere fra 1914-1917 på Polyteknisk Læreanstalt.

Han begyndte også at anvende metoder fra den traditionelle funktionalistiske arkitektur. Hans professionelle interesse var dog fokuseret på lysdesign, hvilket også er den designgren, der har gjort ham verdensberømt. Han udvidede sine arbejdsområder til også at omfatte skrivekunst og blev både journalist og forfatter. I en kort periode i begyndelsen af Anden Verdenskrig var han ledende arkitekt ved Tivoli i København. Han måtte dog, som så mange andre kreative, flygte under den tyske besættelse og blev hurtigt indlemmet i den danske kunstnerkoloni under sin landflygtighed i Sverige.

Samarbejdet med Louis Poulsen begyndte i 1925 og varede helt frem til hans død i 1967. Louis Poulsen drager den dag i dag stadig fordel af hans geniale design. Poul Henningsen var også den første udgiver af firmabladet NYT. Sophus Kaastrup-Olsen, som på daværende tidspunkt var administrerende direktør for Poulsen, overgav firmaets tidsskrift NYT til PH som en gave, fordi han netop var blevet fyret fra Politiken, hvor man anså hans meninger for at være for radikale.

Poul Henningsens pionerarbejde inden for forholdet mellem lysstrukturer, skygger, refleksioner og lys sammen med behovet for oplysning ligger til grund for de lysteorier som stadig benyttes hos Louis Poulsen Lightning.


Brands