• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Dutch Design

Gå til produkter

Dutch Design er innovativt, eksperimenterende og exceptionelt design fra Holland. Det er ikke det første, vi forbinder med Holland, som er mere berømt for tulipaner, ost og vindmøller end for opsigtsvækkende design, men det passer alligevel perfekt. For Holland er kendt for at være et progressivt og multikulturelt samfund, og hollænderne er også berømte for deres originalitet og kreativitet.

Det er svært at give en fast definition af Dutch Design. Men det er et faktum, at kreativitet og kunst har været en integreret del af det hollandske samfund og Hollands historie siden det 17. århundrede. På det tidspunkt blev Holland uafhængig af det spanske imperium og indledte dermed en periode med fantastisk økonomisk og kulturel vækst. I denne "guldalder" førte kunstnere som Rembrandt og Vermeer Holland frem til kulturel og kunstnerisk succes.

Little Flare by Marcel Wanders for Magis Me TooSiden har kunst været integreret af den hollandske kultur. Den hollandske kreativitet stoppede dog ikke ved malerkunsten, men bredte sig hurtigt til arkitektur, grafisk design og produktdesign. Især i den første halvdel af det 20. århundrede søgte de hollandske designere at udvide deres horisont. Gerrit Rietveld, kunstnergruppen De Stijl Piet Zwart og mange flere havde stor indflydelse på hollandsk design og skabte grundlaget for designere som Marcel Wanders, Gijs Bakker, Chris Kabel, Ineke Hans og Jorre van Ast, som har medvirket til at gøre hollandsk design berømt i hele verden.

I dag vækker design fra Holland altid opsigt og er meget efterspurgt. Dutch Design har udviklet sig til et internationalt fænomen. I de seneste årtier er det blevet påvirket af en lang række forskellige tendenser, både med hensyn til masseproduktion og produktion af originaler.

85 Lamps pendant light by Droog DesignDutch Design som helhed er eklektisk og svært at karakterisere. Det er en kombination af forskellige påvirkninger og individuelle talenter samt en generel åbenhed og progressivitet, som hollænderne er så kendte for. Selvom det ikke nødvendigvis altid er den ægte vare, har konstant forandring og udveksling i det hollandske samfund altid givet anledning til en designscene, der ofte opfattes som benchmark for innovation og kreativitet.

De forskellige hollandske design har det til fælles, at de er åbne over for det ukendte og udtrykker en kærlighed til usædvanlige geometrier og teknikker. Det er dette kreative miljø, som ikke kun Droog Design, men også mange andre designere, der løbende udsender pudsige og innovative produkter, har brugt som springbræt til den internationale scene.

Alle varer fra denne kategori Designviden

Relaterede varemærker