• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Kartell - Kartell går Sottsass - En hyldest til Memphis

Kartell - Kartell går Sottsass - En hyldest til Memphis

Hyldest til det italienske anti-design

Kartell goes Sottsass - A Tribute to Memphis er en samling af Kartell, der blev lanceret i 2015 som en hyldest til mesterdesigneren Ettore Sottsass. Kartell goes Sottsass består af i alt otte vaser, afføring og sideborde og en lampe, der blev designet af Ettore Sottsass til Kartell i 2004, men aldrig kom ind i sortimentet. Stofprøver fra Memphis kunstnergruppe pryder også eksisterende polstrede møbler fra Kartell og giver det et uventet post-futuristisk look i Sottsass stil.

Den milanesiske kunstnergruppe Memphis blev grundlagt i 1980 med en sammenslutning af designere af møbler, tekstil og keramik, efter at Ettore Sottsass og Michele De Lucchi besluttede at forlade kunstnergruppen Studio Alchimia og starte deres egen bevægelse. I modsætning til Alchimia ønskede Memphis at drage fordel af den internationale anerkendelse af det italienske antidesign og markedsføre sine produkter rentabelt for at gøre sig uafhængig af kunderne, der indtil nu havde besluttet hvad, hvornår og hvordan produkter. Med deres individuelle kunstneriske ideer, som ikke desto mindre blev brudt af et systematisk mønster, irriterede designgruppen i Milano i lang tid den internationale scene. Memphis udfordrede designobjekternes primære funktionalitet; Som et resultat blev hverdagsformer fortolket på en positiv, behagelig og fantasifuld måde.

Fokus er på møblerne som et ikon med en høj genkendelsesværdi. Møbler var sammensat af elementære former som kegler, kugler, pyramider og terninger og belagt med lyse plastlaminater. Det umiskendelige udseende af Memphis-designene, det næsten fuldstændige fravær af rette vinkler, den legende æstetik og det uhensigtsmæssige design slører linjen mellem møbler og plast den dag i dag.