• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Kartell

Kartell, som blev grundlagt i 1949 af Giulio Castelli i Milano, er en traditionel italiensk designvirksomhed på linje med Alessi, Brionvega, Danese og Flos. Kartell regnes først og fremmest som en af pionererne inden for produktion af plastikmøbler.

Oplev Kartell


Oplev alle kollektioner og serier fra Kartell

Kartell regnes som en af de traditionelle, italienske designvirksomheder

Kartell, som blev grundlagt i 1949 af ingeniør Giulio Castelli i Milano, tæller som en af de traditionelle italienske designvirksomheder på linje med Alessi, Brionvega, Danese og Flos. Kartell regnes først og fremmest som en af pionererne inden for produktion af plastikmøbler.

Mens mange producenter så plastik som et underlødigt materiale, satsede Kartell på dette materiale, og sikrede, ligesom Depot4Design og Heller gør det i dag, at dette materiale nu rangerer på lige fod med andre materialer.

Kartell blev kendt i starten af 1950'erne for deres husholdningsartikler. Husdesigneren Gino Colombini var drivkraften, som moderniserede det tidligere så gabende kedelige køkkenudstyr, såsom citronpressere, skraldespande og opbevaringskrukker, ved at skabe nye appetitlige former og farver.

Møbelserier fremstillet af plastik

Hos Kartell eksperimenterede de fra begyndelsen til midten af 60'erne først og fremmest med nye produktionsprocesser for at opnå robuste og slidstærke plastikmaterialer, som kunne bruges til at fremstille møbler. Kartell udviklede det første plastiksæde – den klodsede, men stabelbare og vejrbestandige barnestol med navnet "K4999", som blev udviklet i samarbejde med designerne Marco Zanuso og Richard Sapper i 1964. Kartell havde indtil da kun produceret husholdningsartikler og en lille let serie i plastik, og "K4999" var startskuddet til et årti med plastikmøbler.

Innovativ, kreativ og funktionel

Kartell udførte laboratorieforskning i løbet af 60'erne, så designerne kunne udvikle deres produkter på grundlag af det nyligt patenterede plastik. Italienske designikoner såsom Joe Colombo, Achille Castiglioni, Vico Magistretti og Anna Castelli Ferrieri designede en række platikmøbelserier på dette grundlag – serier, der i dag regnes som klassikere. For eksempel Joe Colombos stabelbare stol 4867 (1968), som blev en bestseller og som i dag stadig er meget populær, eller de stabelbare beholderelementer 4970/84 af Anna Castelli Ferrieri (1967), som er konstrueret uden brug af skruer og andre fastgørelseselementer, og som stadig er en fast del i Kartells sortiment.

Kartell oplevede en krise, efter at de flyttede fra Milano til Noviglio i 1972. Oliekrisen i 1973 påvirkede også Kartell. Den dyre olie, som indgik i plastikproduktionen, fik ikke bare prisen på plastikmøbler til at skyde i vejret. Den gav også plastik som materiale et stort imageproblem. Plastikprodukter løb ind i større og større vanskeligheder, især på grund af 1980'ernes økologiske bevægelse og fik ry for at være smid væk-produkter.

Designeren Philippe Starck førte Kartell ud af krisen

Direktør Giulio Castelli trådte tilbage i 1988, og Claudio Luti, som tidligere havde været rådgiver for modeikonet Gianni Versace, overtog stillingen. Det var først og fremmest et design af Philippe Starck, der førte Kartell ud af krisen. Virksomheden fik en optur med Starcks stol Dr. Glob (1989), som gav nyt liv til plastikmøbler. Mange succesfulde produkter fulgte: beholdersystemet Mobil af Antonio Citterio og Bookworm-reolen af Ron Arad (begge 1994), stolen Dr. No af Philippe Starck (1996), stolen Maui af Vico Magistretti (1997), der tæller som de mest anvendte stole i verden i dag, og Bubble-kollektionen af Philippe Starck (2001) for bare at nævne nogle stykker.

Køb italienske designklassikere i interiørshoppen

Kartell oplever i dag stigende vækst. De tidligere vanskeligheder, der stammede fra plastikkens dårlige image, hører nu fortiden til. Direktør Claudio Luti har et visionært syn på fremtiden. Kartell brandet, som blev kendt for sine plastikmøbler, vil formentlig sige farvel til plastikæraen på et tidspunkt og vende opmærksomheden mod andre innovative materialer. Kartell har 21 flagskibsbutikker, 250 shop-in-shops og yderligere 4.000 salgssteder fra Hongkong til Miami. Virksomheden betragtes som et af udstillingsvinduerne for italienske designermøbler.

Side af Kartell


De vigtigste designs