• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Ettore Sottsass


Ettore Sottsass

Designeren Ettore Sottsass blev født den 14. september 1917 i Innsbruck. Han døde i Milano i 2007. Gennem hele sin karriere som arkitekt og designer prægede han retningen for 'antidesign'-stilen og blev internationalt kendt.

Ettore Sottsass' karriere begyndte i 1935 med arkitekturstudiet på Polyteknisk Læreanstalt i Torino. Efter endt uddannelse og en stilling som chef for Poltronova i 1957 eksperimenterede han med glasfiber som materiale og udviklede møbler og lamper af det.

I 1958 begyndte Sottsass at samarbejde med Olivetti og vakte opsigt med sine utraditionelle design. Et af hans mest berømte design er skrivemaskinen Olivetti Valentine fra 1968, der blev en klassiker og bragte kontordesign ind i popkulturen.

Sottsass' design imponerede over hele den professionelle verden ved deres legende udtryk af hverdagskultur præget af selvironi, humor og modstand mod den repræsentative karakter af at eje ting – dette gjorde ham til en af de ledende repræsentanter for 'antidesign'.

Ettore Sottsass grundlagde sit eget firma i 1980: Ettore Sottsass Associati. Memphis-designgruppen, som han var medstifter af, fik også succes og annoncerede – helt i tråd med postmoderne idealer – enden på 'den internationale stil'.

Sottsass arbejdede gennem hele sin karriere for firmaer ud over Olivetti, herunder Alessi, Poltronova og Knoll International.

Som en del af projektet Busstop skabte Sottsass desuden busstoppestedet ved Königsworther Platz i Hannover i 1994, hvor han placerede 8 store gule krydser på meleret sten og et hvidt tag oven på. Frank Gehry, Alessandro Mendini og andre deltog også i projektet.

Ettore Sottsass' arbejde er kendt og populært over hele verden. Der er blevet afholdt forskellige udstillinger af hans samlede produktion, herunder på Biennalen i Venedig, Centre Pompidou i Paris og Design Museum London.

Side af Ettore Sottsass


Brands