• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Marc Newson


Marc Newson

Marc Newson blev født i 1962 i Sydney, Australien. Efter at have fuldført sine kunststudier i skulptur og smykkekunst på College of the Arts i Sydney flyttede han til Tokyo. Der designede han værker som for eksempel Orgone Lounge, Black Hole Table og Felt Chair for den japanske designer Teruo Kurosaki indtil 1991 – værker, der gjorde ham berømt i såvel Asien som Europa.

I 1991 startede han sit eget studie i Paris under navnet Pod, der i 1994 fusionerede med den schweiziske urmager Ike og blev til 'Ikepod'. Der har Newson også, ud over ure, designet aluminiumsmøbler i begrænset oplag, herunder Event Horizon Table og Orgone Chair.

Især op gennem 1990’erne arbejdede Marc Newson sig op til at blive en indflydelsesrig, anerkendt designer. Han blev internationalt kendt, ikke mindst for sit arbejde for mærkevareproducenter som for eksempel Cappelini, Flos og Moroso. Han har også designet indretningen for en række restauranter (blandt andre Coast i London, Manchesters Mash & Air, Osman i Köln, Canteen på Manhattan) og virksomheder (Pod Bar i Tokyo, Crocodile Boutique i Hong Kong) samt for lydstudiet Syn i Tokyo, blot for at nævne et par stykker.

I 1997 tog den kosmopolitiske designer til London, hvor han startede virksomheden Marc Newson Ltd sammen med Benjamin DeHaan. Siden da har han med stor succes skabt designerprodukter som for eksempel glasprodukter for Iittala, køkken- og badeværelsestilbehør for Alessi og møbler for Magis.

Vidden af produkter designet af Newson spænder over alt fra cykler (MN01 for Biomega) til mobiltelefoner (for japanske KDDI), indretningen i privatjetflyet Falcon 900B samt det australske OL-holds uniform i 2004. Lige så forskellige produkter som navnene på de producenter, Newson har arbejdet for. Ud over de allerede nævnte designproducenter Alessi, Flos, Iittala og Magis, tæller tøjfirmaer som for eksempel Nike og G-Star og bilfabrikanter såsom Ford blandt hans kunder.

Det er svært at kategorisere den australske designers værker i en bestemt stil, da det har biomorfe og futuristiske træk. Newsons design leger med forbrugernes fantasier og følelser og bringer visioner fra fortiden ind i ting fra nutiden.

Mange af Newsons værker kan ses på berømte museer i Paris, New York, London og Tyskland.

Side af Marc Newson


Brands