• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Philippe Starck


Philippe Starck

'Jeg er en populær designer, folks hjem er mit museum.

Der kan du finde mine tandbørster og mine stole, hvorfor skulle jeg udstille dem på et museum?" Philippe Starck er en af vor tids mest anerkendte designere.

Der er formentlig ingen steder, hvor du kan undgå at støde på et af hans design. Udover hans utallige produkter er Philippe Starck som person også ofte kommet i offentlighedens bevågenhed. Stjernedesignerens demokratiske design er også lige så provokerende, samfundskritiske og selvkritiske som hans udtalelser og budskaber.

Popstjernen blandt designere

Hurtigt efter at have afsluttet sine studier i slutningen af 60'erne tiltrak han sig opmærksomhed med en serie af oppustelige objekter. Derefter arbejdede han i to år som art director for modedesigneren Pierre Cardin og høstede erfaringer med sine første indretningsprojekter for barer, diskoteker og natklubber.

I slutningen af 70'erne skabte Starck sine første møbeldesign såsom Mac Gee reolen (1979), der stadig produceres af den italiensk virksomhed Cerruti Italia i dag. Philippe Starck skabte sig selv et særdeles velkendt navn i starten af 80'erne, da han overtog indretningen af Elysséepalæet i Paris for den franske præsident Mitterrand. I 1984 arbejdede han på indretningen af den prestigefyldte Café Costes i Paris og skabte den berømte trebenede Costes caféstol, der i dag produceres af Driade.

Caféhaus-Stuhl Costes Andre mærkevareproducenter udvidede snart deres serier med originale design af Philippe Starck: tandbørster, pasta og motorcykler – Starck designede et utal af produkter til forskellige aspekter af livet. I slutningen af 80'erne og staren af 90'erne skabte Starck ægte designikoner herunder citronpresseren Juicy Salif og askebægeret 'Joe Cactus' (begge fra 1990) for Alessi, bordlampen Ará for Flos (1988) og Lord Yo stolen for Driade (1994). Den evige excentriker Starck blev 'popstjernen blandt designere'. Ikke mindst på grund af den måde han tiltrak sig opmærksomhed på sig selv og sine produkter. Men enhver, der beskylder Philippe Starck for at mangle eftertænksomhed i sit arbejde, gør ham uret. Starck tumlede med den sociale og moralske vigtighed ved design på en humoristisk og teatralsk måde, som ingen anden designer.

Værdierne, der afspejles i Philippe Starcks design
og Philippe Starck mit Ara Leuchtenvariationen af hans objekter kan vurderes ud fra deres idealistiske og emotionelle værdier og ud fra økonomiske aspekter. Katalogerne for 'Good Goods' eller manifestet for 'Democratic Design', der begge er skabt af ham, forfølger målet om at øge produkternes kvalitet, reducere prisen og ændre måden de blev solgt på, for at design kunne blive tilgængelig for alle. Det var en målsætning Bauhaus stræbte efter, og som Starck i dag anser for næsten at være opnået. Immaterielle parametre såsom køn, sensualitet og symbolik spiller også en stor rolle i Starcks design, ligesom prisen og fremstillingsforholdene for hans design. Han yndede at kalde sin plastikstol Louis Ghost, som han designede for Kartell i 2002, for 'en slags post-freudiansk Bauhaus stol'. Ero-sPhilippe Starck betragtes i sandhed for at være en 'enfant terrible' inden for design, selvom antallet af priser og anerkendelser, tilstedeværelsen af hans objekter i kollektioner på store, internationale museer og ikke mindst de svimlende høje salgstal for hans produkter gør Starck til en af de vigtigste designere i moderne tid. I dag fokuserer Starck på ærlig og holdbart design, der opnår meget med en lille indsats. 'Mine medarbejdere og jeg prøver på at fjerne mere og mere materiale for hvert objekt. Indtil computeren siger: hertil og ikke længere, ellers falder produkterne fra hinanden. Vi anvender ikke emballage, der bare skal se godt ud.' På trods af hans flirten med at slutte karrieren er Starck endnu ikke stoppet med at arbejde. Tværtimod planlægger han i øjeblikket indretningen af et Virgin Galactic rumskib, der snart vil blive brugt til at tage turister med ud i rummet.

Side af Philippe Starck


Brands