• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Fritz Hansen - KAISER ideel belysningskollektion

Leverandørbanner - Kaiser Idell - 3840x1440

KAISER ideelle modeller - originaler fra Bauhaus

KAISER idell-modellerne designet af den tyske sølvsmed Christian Dell fra begyndelsen af 1930'erne er hovedsageligt legemliggjort af tidens Bauhaus-bevægelse. Dell, der blandt andet arbejdede som værkfører på Bauhaus metalværkstedet i Weimar, regnes for en af nøglefigurerne i Bauhaus-stilen, der også havde stor indflydelse på dansk design. Dette er tydeligt i de senere værker af Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, hvis design tydeligt viser elementer af Bauhaus-design.

Det asymmetriske design af KAISER idell reflektorskærme er et centralt kendetegn ved hele idells belysningskollektion. Reflektoren, der er lavet af stål af høj kvalitet, fås i tidens umiskendelige originale farver. Det er givet en højglans finish i hånden med stor indsats og dygtighed og derefter poleret.

Med sit uovertrufne, klare design, den præcise konstruktion og det høje håndværksmæssige niveau i dens manuelle produktion er hver KAISER idell-lampe 100 procent original, absolut tidløs og derfor bæredygtig og værdistabil.

KAISER idel 6631 Luxus som kommissærlampe

KAISER ideelle lys opnåede endda tv-berømmelse. De har dukket op på skærme i adskillige versioner siden 1960'erne. De var især til stede på skriveborde hos berømte tv-inspektører og efterforskere. Derfor kaldes KAISER idell 6631 Luxus bordmodellen kærligt for "inspektørlampen".

KAISER idell-kollektionen fra Fritz Hansen består af bord-, gulv-, loft- og væglamper og blev integreret i Republic of Fritz Hansen-kollektionen i 2010.