• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Poul Kjærholm


Poul Kjærholm

Møbeldesigneren Poul Kjærholm anses for at være én af de vigtigste repræsentanter for dansk design i bedste klasse, en anseelse han deler med Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Verner Panton og Hans Wegner.

Poul Kjærholm er født i Østervrå i 1929. Han havde en baggrund som bygningssnedker og fortsatte med studier på Kunsthåndværkerskolen i København, hvor han gik i perioden 1949-1952.

Poul Kjærholm havde en særlig interesse i forskellige materialer og produktionsteknikker. Han havde en forkærlighed for stål i særdeleshed. Han anså det som værende lige så naturligt og ædelt som andre naturlige materialer.

Poul Kjærholm tegnede i 1950 det grundlæggende koncept for sin innovative møbelkollektion og udfordrede tidens fremherskende designnormer. Kjærholm tegnede stolen PK25 i 1951. Det var hans afgangsprojekt på Kunsthåndværkerskolen. Stellet er i ét stykke matforkromet fjederstål med en lang længde af flagline viklet omkring stålrammens kurvede sæde og ryg. Poul Kjærholms stoledesign er i høj grad repræsentant for den klassiske moderne tid. Han modererer den stramme funktionalisme ved sin brug af blødere og lettere former samt typiske skandinaviske naturmaterialer som træ, læder og flet.
I 1952 tegnede Poul Kjærholm stolen PK0, en todelt konstruktion i formspændt krydsfinér.

Han videreudviklede begge modeller, da han efterfølgende var ansat hos Fritz Hansen i et år. Kort efter fulgte andre møbler, bl.a. PK22. Hans arbejde på det pågældende tidspunkt gjorde ham til et typisk eksempel på den nye danske og skandinaviske designstil.

I 1955 indledte han et samarbejde med møbelfabrikanten Ejvind Kold Christensen. Dette samarbejde varede indtil Poul Kjærholms død i 1980. I 1982 overtog Fritz Hansen både produktion og salg af det, der i dag kaldes 'Kjærholm Kollektionen', som omfatter en stor del af de design, Poul Kjærholm skabte i perioden 1951 til 1967, alle logiske ned til mindste detalje og omgivet af en eksklusiv aura.

I 2007 tilføjede Fritz Hansen to nye møbler til Kjærholm kollektionen, spisestolen PK8 og spisebordet PK58, der aldrig tidligere havde været sat i produktion.

Side af Poul Kjærholm


Brands