• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Fritz hansen

Møbler af Fritz Hansen er selvfølgelig en del af verdens førende arkitektur på sin tid. Siden 1872 har virksomheden skrevet sin succeshistorie, som i vid udstrækning var påvirket af stjernedesigner Arne Jacobsen.

Filter 

Farver  
Kategori  
Hovedkategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  


Oplev alle kollektioner og serier fra Fritz Hansen

Fritz Hansen Møbler - Design, der erobrer verden

Møbler af Fritz Hansen er traditionelt skabt af store arkitekter og designere og naturligvis i sin tid en del af den førende arkitektur i verden. De er en naturlig facet af billedet af internationale virksomheder og de moderne bybefolkningers identitet.

Historien, der førte til denne status, er lige så unik som de møbler, der udgør denne historie. Det begynder med en visionær tømrer fra provinsen, hvis navn i dag udgør en formativ designfilosofi. En filosofi, der fortsætter med at inspirere førende arkitekter og designere overalt i verden efter mere end 140 år. Fritz Hansen kom til København i 1872, grundlagde sin første tømrerforretning og navngav sig selv indtil 1885 med sin egen serie af møbler.

Generationsændring og voksende internationalitet

Ved århundredeskiftet overleverede grundlæggeren formuer til sin søn Christian E. Hansen, der hurtigt kunne udvide virksomhedens omdømme med prestigefyldte ordrer (inklusive til den danske kongefamilie). En ordre til Rådhuset i København førte til det første samarbejde med en arkitekt.

Efter at virksomheden skiftede til den industrielle produktion af sine møbler i det 20. Århundrede, begyndte det snart at tilpasse sig internationalt med ankomsten af sønner Christian Hansen. De første stålmøbler i Danmark fandt eksempelvis anerkendelse i New York, men ikke på hjemmemarkedet.

Designklassiker af Fritz Hansen skrevet af Arne Jacobsen og andre navne i designverdenen

Fra trediverne den legendariskeArne Jacobsen for Fritz Hansen. Hans stjerne skinnede imidlertid først i 1952, da han erkendte potentialet i limningsteknikker, der blev udviklet til perfektion af virksomhedens grundlægger barnebarn Sören Hansen. Detmed"myren", en stol, der stadig er den bedst sælgende i virksomhedens historie i dag. Jacobsen designet senereEgg Armchair ogSwan Armchair til sit eget modernistiske mesterværk, Royal Hotel i hjertet af København. Begge stole er i dag internationale og tidløse stilikoner. HansOxford Stol er indbegrebet af Fritz Hansens design og udtrykker originalitet, enkelhed og lethed såvel som skulpturelle kvaliteter.

Andre designgræder somPaul Kjaerholm, "Entfant Terrible"Verner Panton og den store arkitekt Henning Larsen påvirkede Fritz Hansens historie fra 1950'erne. For at tage højde for den internationale orientering og åbningen for internationale designere og arkitekter blev Fritz Hansen grundlagt. Virksomheden er baseret på en designfilosofi, der er tidløs, relevant, enkel, original og skulpturel.

er siden blevet udviklet af unge talentfulde og succesrige danske designere og internationale stjerner somKasper Salto,Morten Voss eller den tyskeJehs & Laub. Således fortsætter Fritz Hansens succeshistorie med at blive skrevet i dag.

Det danske-baserede belysningsfirma Lightyears har været en del af Fritz Hansen siden 2015. I et tæt samarbejde med internationalt anerkendte designere og arkitekter designer og producerer Lightyears moderne kvalitetsarmaturer, der kombinerer tradition og innovation og fortsætter den stolte tradition med udsøgt håndværk, kvalitet og tidløst design.

Side af Fritz hansen


De vigtigste designs