• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Fritz Hansen

Møbler af Fritz Hansen er naturligvis en del af den førende arkitektur i verden i sin tid. Virksomheden har skrevet sin succeshistorie siden 1872, som i høj grad er formet af stjernedesigneren Arne Jacobsen.

Skagerak som en del af familien Fritz Hansen

Fritz Hansen blev grundlagt i Danmark i 1872 og har en lang historie med samarbejde med førende internationale designere, hvis visionære koncepter – og de rum, de var med til at transformere – bragte det til live. Ved at overtage Skagerak fortsætter Fritz Hansen sin vækst og udvider sortimentet til også at omfatte udendørsmøbler.


Oplev alle kollektioner og serier fra Fritz Hansen

Fritz Hansen-møbler – design, der erobrer verden

Møbler af Fritz Hansen er traditionelt skabt af store arkitekter og designere og er naturligvis en del af den førende arkitektur i hele verden i sin tid. De er en naturlig facet af billedet af internationale virksomheder og identiteten af moderne byboere. Virksomheden blev grundlagt i Danmark i 1872 og har en lang historie med samarbejde med førende internationale designere, hvis visionære koncepter – og de rum, de var med til at transformere – det bragte til live.

Historien, der førte til Fritz Hansens stilling, er lige så unik som møblerne, der udgør denne historie. Det begynder med en visionær tømrermester fra provinserne, hvis navn i dag er udtryk for en formativ designfilosofi. En filosofi, der fortsætter med at inspirere førende arkitekter og designere over hele verden selv efter mere end 140 år. Fritz Hansen kom til København i 1872, grundlagde sit første snedkeri og gjorde sig bemærket med sit eget møbelsortiment i 1885.

Generationsskifte og voksende internationalitet takket være overtagelsen af den danske familievirksomhed Skagerak

Grundlæggeren overdrog ved århundredskiftet formuen til sin søn Christian E. Hansen, som hurtigt kunne udvide virksomhedens omdømme med prestigefyldte ordrer (bl.a. til det danske kongehus). En opgave for Københavns Rådhus førte til hans første samarbejde med en arkitekt.

Efter at virksomheden gik over til industriel produktion af sine møbler i det 20. Århundrede, begyndte den hurtigt at ekspandere internationalt med ankomsten af Christian Hansens sønner. De første stålmøbler i Danmark fandt for eksempel anerkendelse i New York, men ikke på hjemmemarkedet.

Fritz Hansen har udvidet sin portefølje til også at omfatte udendørsmøbler ved at overtage Skagerak. Skagerak, en dansk familievirksomhed med fokus på ansvarligt design og produktion, supplerer perfekt Fritz Hansens nordiske designtraditioner og kvalitetsstandarder.

Designklassikere af Fritz Hansen skrevet af Arne Jacobsen og andre store i designverdenen

Fra trediverne og frem arbejdede den nu legendariskeArne Jacobsen for Fritz Hansen. Hans stjerne begyndte dog først at skinne i 1952, da han erkendte potentialet i de limteknikker, som virksomhedens grundlæggers barnebarn Sören Hansen udviklede til perfektion. I begyndelsen er der"Myren", en stol, der stadig er den bedst sælgende stol i virksomhedens historie. Jacobsen designede senereEgg Armchair ogSwan Armchair til sit eget modernistiske mesterværk, Royal Hotel i hjertet af København. Begge lænestole er nu internationale og tidløse stilikoner. HansOxford stol er indbegrebet af Fritz Hansens design og inkarnerer originalitet, enkelhed og lethed samt skulpturelle kvaliteter.

Fritz Hansen har i samarbejde med visionære designere som Arne Jacobsen, Poul Kjærholm og Hans J. Wegner præget den danske designtradition. Fritz Hansen blev grundlagt for at tage højde for den internationale orientering og åbningen for internationale designere og arkitekter. Virksomheden bygger på en designfilosofi, der skal være tidløs og tidsrelevant, enkel, original og skulpturel.

Den danmarksbaserede belysningsvirksomhed Lightyears har været en del af Fritz Hansen siden 2015. I tæt samarbejde med internationalt anerkendte designere og arkitekter udvikler og producerer producenten højkvalitets, moderne lys, der kombinerer tradition og innovation og fortsætter den stolte tradition for udsøgt håndværk, kvalitet og tidløst design.

Side af Fritz Hansen


De vigtigste designs