• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Fritz Hansen

Møbler af Fritz Hansen er naturligvis en del af den førende arkitektur i verden i sin tid. Virksomheden har skrevet sin succeshistorie siden 1872, som i høj grad er formet af stjernedesigneren Arne Jacobsen.

Tidløse klassikere fra Danmark

Virksomheden blev grundlagt i Danmark i 1872 og har en lang historie med at samarbejde med førende internationale designere, og bringe deres visionære koncepter – og de rum, de var med til at transformere – ud i livet.


Oplev alle kollektioner og serier fra Fritz Hansen

Fritz Hansen-møbler – design, der erobrer verden

Fritz Hansen møbler er traditionelt skabt af store arkitekter og designere og er naturligvis en del af den førende arkitektur verden over i sin tid. De er en naturlig facet af billedet af internationale virksomheder og identiteten af moderne byboere. Virksomheden blev grundlagt i Danmark i 1872 og har en lang historie med at samarbejde med førende internationale designere, og bringe deres visionære koncepter – og de rum, de var med til at transformere – ud i livet.

Historien, der førte til Fritz Hansens stilling, er lige så unik som møblerne, der udgør denne historie. Det begynder med en visionær tømrermester fra provinserne, hvis navn inkarnerer en formativ designfilosofi i dag. En filosofi, der stadig inspirerer førende arkitekter og designere fra hele verden, selv efter mere end 140 år. Fritz Hansen kom til København i 1872, grundlagde sit første snedkeri og gjorde sig bemærket i 1885 med sit eget udvalg af møbler.

Generationsskifte og voksende internationalitet

Ved århundredskiftet gav grundlæggeren formuen videre til sin søn Christian E. Hansen, som hurtigt kunne udvide virksomhedens omdømme med prestigefyldte ordrer (bl.a. til det danske kongehus). En kommission for Københavns Rådhus førte til det første samarbejde med en arkitekt.

Efter at virksomheden gik over til industriel produktion af sine møbler i det 20. Århundrede, begyndte man hurtigt at orientere sig internationalt med sønnerne Christian Hansens ankomst. Danmarks første stålmøbler fandt for eksempel anerkendelse i New York, men ikke på hjemmemarkedet.

Designklassikere af Fritz Hansen skrevet af Arne Jacobsen og andre store i designverdenen

Fra 1930'erne arbejdede den nu legendariskeArne Jacobsen for Fritz Hansen. Hans stjerne skinnede dog ikke før i 1952, hvor han erkendte potentialet i de limningsteknikker, som virksomhedens grundlæggers barnebarn Sören Hansen udviklede til perfektion. Det hele startede med"Myren", en stol, der stadig er den bedst sælgende stol i virksomhedens historie. Jacobsen designede senereEgg Chair ogSwan Chair til sit eget modernistiske mesterværk, Royal Hotel i hjertet af København. Begge lænestole er nu internationale og tidløse stilikoner. HansOxford stol er indbegrebet af Fritz Hansens design og inkarnerer originalitet, enkelhed og lethed samt skulpturelle kvaliteter.

I samarbejde med visionære designere som Arne Jacobsen, Poul Kjærholm og Hans J. Wegner prægede Fritz Hansen den danske designtradition. Fritz Hansen blev grundlagt for at tage hensyn til den internationale orientering og åbningen for internationale designere og arkitekter. Virksomheden bygger på en designfilosofi, der er tidløs og relevant for tiden, enkel, original og skulpturel.

Den danske belysningsvirksomhed Lightyears har været en del af Fritz Hansen siden 2015. I tæt samarbejde med internationalt anerkendte designere og arkitekter udvikler og fremstiller producenten højkvalitets, moderne armaturer, der kombinerer tradition og innovation og fortsætter den stolte tradition for udsøgt håndværk, kvalitet og tidløst design.

Side af Fritz Hansen


De vigtigste designs