Georg Jensen – Barbry

Barbry kollektionen, situationsbillede


Aurélien Barbry siger: 'Design er kunsten at tage de helt enkle ting fra hverdagen og spørge dig selv, hvordan du kan genopfinde dem. Jeg kan godt lide at flytte objekter derhen, hvor de bliver mere enkle, hvor funktionen træder tydeligere frem, og hvor produktet skaber en dialog med forbrugeren. Et nyt gensyn med hverdagens funktioner i en enkel og rammende form.'

Samme designsprog går igen i Barbry kollektionen, som er designet af den franske kvinde for Georg Jensen. Gensynet med det enkle formdesign er stadig lige skandinavisk i sin vugge, og derfor giver det god mening, at Aurélien Barbrys design har fundet vej til København.

Køkkenredskaberne fra Barbry kollektionen er tydeligvis inspireret af det nordiske formsprog, som Georg Jensen står for. Her præsenteres hendes skulpturelle former med de åbenlyse funktionaliteter. Og kun de bedste materialer har fundet vej til kollektionen: massiv eg og rustfrit stål. Det gør Barbry kollektionen fra Georg Jensen til en sammenfatning af Nyt Nordisk Design, som fører de skandinaviske værdier godt håndværk, kvalitet og æstetik ind i køkkenet.

De centrale objekter fra Georg Jensens Barbry kollektion tager dette formsprog til sig som ingen anden produktserie. Tre knive, en grydeske og en paletkniv, en bakke, et skærebræt og salt- og peberbøsser i en helt ny genfortolkning af Aurélien Barbry bringer dansk designs ophøjede funktion ind i vores samtid.