• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Designerinterview: Hanne Willmann

Kærligheden til skandinavisk minimalisme påvirker ikke blot designeren Hanne Willmanns personlige indretningsstil, men inspirerer også hendes design som Willmann vasen for Menu, som hun for nylig blev tildelt prisen A&W Design Talents Award 2015 for. Siden designeren fra Berlin blev færdiguddannet ved University of Arts i Berlin i 2014, har Willmann bevist sit værd med exceptionelle kreationer, der fremviser hendes vilje til forsøg med og forståelse af materialer.

Portræt af Hanne WillmannDen unge designer arbejder ikke kun for sit eget designfirma "Hanne Willmann Design", men for nylig også for Studio Aisslinger, og hun videregiver sin erfaring og viden som underviser ved University of Applied Science i Dessau. Hanne Willmann gav os et eksklusivt indblik i hendes personlige designforbilleder og fremtidsplaner.

Hvordan kom du i gang med at designe?

Som barn var jeg nok Tysklands mest fanatiske opfinder. Den fanatisme kombineret med det held, at jeg har haft folk, der støtter mig, resulterede i et ønske om en karriere som "produktdesigner". Det er nok det nærmeste, man kommer på en opfinder.

Har du et designforbillede eller en favoritdesigner?

Der er masser af designere, der imponerer mig: Stefan Diez, Patricia Urquiola eller designeren Nendo på grund af hans gennemtænkte og stilrene designs. Werner Aisslinger har også været en af mine rollemodeller i lang tid, og jeg var så heldig at få lov til at arbejde sammen med ham for nylig.

Følger dit design en bestemt stil, en filosofi eller et direktiv?

Min stil kan generelt betragtes som temmelig nordisk. Rene linjer med geometriske basisformer, naturlige materialer og dæmpede farver. Idéerne udspringer ofte af min interesse i fremstillingsteknikker og forskellige produktionsmetoder.

Hvad inspirerede dig til designet af Willmann vasen?

Jeg ville lege med kontrasterne, med glassets skrøbelighed og betonens tyngde. Betonen er placeret oven på glasset, så blomsternes stilke stadig er synlige. Det er enkelt, men usædvanligt. Jeg elsker, når produkterne overrasker ved første øjekast.

Hvordan vil du beskrive din egen indretningsstil?

Menu – Willmann Vase – designerinterviewNordisk af natur. Den skandinaviske stil dominerer helt klart i min hjem. Den er kombineret med ældre møbler fra min nordtyske hjemby, som er blevet sat i stand med kærlighed af min mor, og sat sammen med nye møbler, som jeg selvfølgelig selv har lavet.

Hvordan ser din arbejdsplads ud?

Jeg er i øjeblikket på udkig efter et nyt studie, hvor der er mulighed for, at jeg kan få plads til et modelværksted. Jeg arbejder ikke så meget på computer, men med store moodboards og prototyper. Moodboards er meget vigtige for mig, når jeg designer, fordi jeg bruger dem til at visualisere og tænke designprocessens trin igennem ved hjælp af dem.

Har du et favoritmateriale?

Træ. Selv om et produkt er en del af en serieproduktion, så bevarer hver enkelt produkt sin egen karakter på grund af materialets ejendommelighed.

Hvem kunne du tænke dig at arbejde sammen med i fremtiden?

Der er mange. De store skandinaviske producenter som Muuto, Hay eller Normann Copenhagen for eksempel.

Hvad går dit nuværende projekt ud på?

Jeg er ved at designe nogle produkter, blandt andet en lampe. Men jeg kan også godt lide at rådgive mine studerende ved universitetet i Dessau om deres egne design.

Hvad er dine planer for fremtiden?

Jeg vil være designer med hele mit hjerte og sjæl, og jeg har selvfølgelig planer. Men jeg vil ikke lade mig blive alt for afhængig af dem, så fremtiden har en chance for at kunne overraske mig.
///Ich will mit Herz und Seele Designerin sein und habe natürlich Pläne. ///Ich möchte mich von denen aber nicht abhängig machen, um der Zukunft Ihre Chance zu lassen, mich zu überraschen.

Vare fra 26.06.2015

Alle varer fra denne kategori Behind the Scenes

Lignende poster

Flere emner