Tema: Skandinavisk design

Emner – banner: Skandinavisk design
Del
  •  Facebook
  •  Pinterest
  •  Google+
  •  Twitter
  •  E-mail
  •  RSS

Gå til produkter

Skandinaviske møbler – fantastisk funktionalitet

Lyst træ, laminat, funktionelle former og rare farver. Aldrig så snart var tanken om skandinavisk design opstået i midten af sidste århundrede, før generation efter generation tog det til sig med entusiasme. Det er ikke overraskende, at der findes så mange fans af skandinavisk design: Dets minimalistiske formsprog går igen i alting uden undtagelse. Brugen af organiske materialer og et vist mål af pragmatisme skaber et varmt og indbydende indtryk.

Mellem modernisme og traditionelt skandinavisk kunsthåndværk

Skandinavisk design har sat sit præg på de seneste seks årtiers internationale design. Det gælder ikke kun for samspillet mellem form, funktion, stabilitet og omkostninger, men også for dygtig markedsføring. De skandinaviske lande har længe valgt at fremstå ensartet i internationalt design: Første gang ideen om skandinavisk design opstod var i 1951 under udstillingen "Scandinavian Design for Living" i London. Udstillingen omfattede Møbler, glas og tekstiler fra forskellige skandinaviske designere. Billedresearch på Serie 7-stolenDisse lagde grunden til de efterfølgende modernistiske strømninger i Tyskland og Frankrig med traditionelt skandinavisk kunsthåndværk fremstillet af lokale materialer såsom birketræ, glas, ler og tekstil. Den næste udstilling "Design in Scandinavia" turnerede i USA og Canada fra 1954 til 1957 og etablerede den skandinaviske modernisme også på internationalt plan.

Alles kærlighed til natur og design

Lige fra begyndelsen af konceptets tilblivelse blev man enige om at præsentere skandinavisk design samlet: Brugen af organiske materialer blev fortolket som skandinavernes kærlighed til naturen og møblernes funktionalitet som et symbol på den demokratiske og ligestillede samfundsform. Især i Tyskland efter Anden Verdenskrig blev disse sociale og demokratiske idéer, som opstod med skandinavisk design, meget populære. Billig masseproduktion og nye fremstillingsmetoder gjorde det muligt for alle at købe godt design. Teknologien med at laminere træ ved brug af damp spillede en vigtig rolle i den danske møbelproducent Fritz Hansens succes. Myren af Arne Jacobsen fra 1952 er til dato firmaets mest populære stol. Man ser den i skoler, kantiner og private hjem.

Derfor er skandinaviske møbler stadig populære efter flere generationer

Den klassiske skandinaviske designer er en uomgåelig inspirationskilde for mange yngre designfirmaer. Gennem påvirkningen fra internationale designere og interessen fra mange producenter samt det klassiske skandinaviske formsprog, der udvider og understøtter nye strømninger, får skandinaviske møbler flere og flere moderne følgere. Designerens personlige oplevelser danner grundlaget for produktets form, så skandinavisk design altid fremstår tidstypisk og relevant. Disse nye påvirkninger sikrer, at de skandinaviske designermøbler ikke bliver forældede, men i stedet kan nydes af fremtidige generationer for deres funktionelle elegance!

Alle varer fra denne kategori Designviden
Filter
< 1/32 >
Sortér: Mest populær  
producent  
Hovedkategori  
tilbudVarer pr. side: 12 36 Alle

Relaterede varemærkerBlogartikler