• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Skandinavisk design

Banner Freunde werben Landingpage: Muuto Oslo Chair Fullsize

Gå til produkter

Skandinaviske møbler – fantastisk funktionalitet

Lyst træ, enkle, funktionelle former og rare farver. Skandinavisk design opstået i midten af sidste århundrede, og siden da har det begejstret den ene generation efter den anden. Det er ikke overraskende, at der findes så mange fans af skandinavisk design: Dets minimalistiske formsprog går igen uden undtagelse i alting. Brugen af organiske materialer og et vist mål af pragmatisme skaber et varmt og indbydende udtryk.

Mellem modernisme og traditionelt skandinavisk kunsthåndværk

Skandinavisk design har sat sit præg på de seneste seks årtiers internationalt design. Det gælder ikke kun for samspillet mellem form, funktion, stabilitet og omkostninger, men også for dygtig markedsføring. De skandinaviske lande har længe fremstået ensartet i design på internationalt plan: Ideen om skandinavisk design opstod i 1951 med udstillingen "Scandinavian Design for Living" i London. Udstillingen omfattede Møbler, glas og tekstiler fra forskellige skandinaviske designere. Billedresearch på Serie 7-stolenDermed lagde de grunden til de efterfølgende modernistiske strømninger i Tyskland og Frankrig med traditionelt skandinavisk kunsthåndværk fremstillet af lokale materialer såsom birketræ, glas, ler og tekstil. Den næste udstilling "Design in Scandinavia" var på turne i USA og Canada fra 1954 til 1957 og har etableret den skandinaviske modernisme på verdens plan.

Kærlighed til natur og design

Lige fra begyndelsen af blev designere fra Skandinavien enige om at præsentere skandinavisk design samlet: Brugen af organiske materialer blev fortolket som skandinavernes kærlighed til naturen og møblernes funktionalitet som et symbol på de demokratiske og ligestillede samfund. Især i Tyskland efter Anden Verdenskrig blev disse sociale og demokratiske idéer, som opstod med skandinavisk design, meget populære. Billig masseproduktion og nye fremstillingsmetoder gjorde det muligt for alle at købe godt design. Teknologien med at laminere træ ved brug af damp spillede en vigtig rolle i den danske møbelproducent Fritz Hansens succes. Myren af Arne Jacobsen fra 1952 er til dags dato producentens mest populære stol. Man ser den i skoler, kantiner og private hjem.

Derfor er skandinaviske møbler stadig populære efter flere generationer

Den klassiske skandinaviske designer er en enestående inspirationskilde for mange yngre designproducenter. Gennem indflydelsen fra internationale designere og interessen fra mange producenter samt det klassiske skandinaviske formsprog, der udvider og understøtter nye strømninger, får skandinaviske møbler flere og flere følgere. Designerens personlige oplevelser danner grundlaget for produktets form, så skandinavisk design altid fremstår tidstypisk. Disse nye indflydelser sikrer, at de skandinaviske designermøbler ikke forælder, men at deres funktionelle elegance også kan bruges af fremtidige generationer!

Alle varer fra denne kategori Designviden

Relaterede varemærker