• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Ole Jensen


Ole Jensen

Ole Jensen er født i 1958. Han startede sin karriere som mekanikerlærling. Hans ønske om at vide mere og interesse for kunst og design fik ham til at skifte fra værkstedet til Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1981.

Her fandt han det materiale, der viste hans særlige talent: ler. Ler kan formes uendeligt – det er kunstneren, der sætter grænser. Med dette materiale kunne Ole Jensen forvandle sine billeder til ting, der ved første blik synes nye og overraskende, men som får en helt naturlig form og æstetik. At tænke i nye baner og samtidig skabe almindeligt genkendelige produkter har aldrig været selvmodsigende for Ole Jensen.

Efter sin læretid kom den nye keramiker Ole Jensen ind på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor han studerede fra 1985 til 1989. Samtidig begyndte han at samarbejde med Royal Copenhagen: han gerne ville udfordre materialet, men begyndte også at arbejde med andre materialer. I dag fokuser han i sin designerproces stadig på ler. Han udvikler typisk alle sine ideer ved drejeskiven eller høvlebænken, før han beslutter, hvad det endelige materiale skal være.

Ole Jensen mener, at ting skal være enkle og naturlige; formen ikke skal være tvungen, men i stedet langsomt vokse ud af materialet. Hans søgen efter et "rent" udtryk betyder dog ikke, at design skal klassificeres som noget formelt, tværtimod udstråler hans arbejde humor og livsglæde.

Ole Jensen er blevet hædret med adskillige designpriser i årenes løb. Det er bl.a. Thorvald Bindesbøll Medaljen (2004), Torsten og Wanja Söderbergs Pris, Göteborg (2006), Red Dot Award og Design Plus prisen.

Ole Jensens design er udstillet i forskellige museer i Europa såsom Victoria and Albert Museum i London, Kunstindustrimuseet i København, Röhsska Museet, Göteborg og Habitare Collection Design Museum i Helsinki.

Side af Ole Jensen


Brands