• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Verner Panton


Verner Panton

Verner Panton, født i 1926 i Gentofte, gik på Teknisk Skole i Odense og læste efterfølgende arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole i København. Fra 1950-52 arbejdede han i Arne Jacobsens arkitektfirma og startede sit eget arkitekt- og designstudie i 1955. Til at begynde med vakte Verner Panton furore med sine geometriske møbler fra 'Plus-linje'.

I de efterfølgende år skabte han en lang række stole og lamper for kendte producenter som for eksempel Vitra, Fritz Hansen og Louis Poulsen. Verner Panton arbejdede som designer indtil sin død i 1998 og betragtes i dag som en legende. Mange af Verner Pantons design produceres i dag under mærket Verpan. Modsat de fleste andre skandinaviske designere tilsluttede Panton sig ikke princippet om evolution i design, men snarere revolution. Danskeren ønskede at udfordre sine medmennesker til at bruge deres fantasi. Og det var præcis, hvad han gjorde med sine design: Panton elskede at eksperimentere med farver, materialer og produktionsteknikker – at udvikle på ting, der var afprøvet og fungerede, som de skulle, var ganske enkelt ikke noget for ham.

På grund af denne filosofi har mange samtidige kritikere bebrejdet Pantons værker for ikke at være 'tidløse'. Det modsatte er imidlertid bevist ved, at Pantons design stadig fascinerer den dag i dag, og at der er en uændret efterspørgsel efter hans produkter. Hans sans for farve, lys, form og rum får Verner Panton til at skille sig ud fra mængden.

Panton har ofte kombineret de kreative muligheder i de enkelte elementer til at skabe imponerende installationer: Pantons design af rum er legendariske og får gulve, vægge, lofter, møbler, lamper, tekstiler og vægpaneler i enamel/plastik til at flyde sammen i ét, så det bliver en hel og integreret enhed. 'Visiona' udstillingen til møbelmessen i Köln (1968 og 1970), bygningen til Spiegel pressen (1969) og restaurant Varna i Århus (1970) er blot nogle af de mest berømte eksempler på dette.

Side af Verner Panton


Brands