• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Bauhaus

Livsstilsbillede af S 1200 skrivebordet fra Thonet. Skrivebordet af Randolf Schott for Thonet er designet til brug på dit hjemmekontor.

Gå til produkter

Designrevolutionen begyndte for mere end 90 år siden i Thüringen, Tyskland. Walter Gropius grundlagde den vigtigste og mest indflydelsesrige designskole i det 20. århundrede i 1919 i Weimar: "Staatliches Bauhaus".

For mange kunstnere og arkitekter var Bauhaus en ideologi, en overbevisning, og ikke blot en kunst- eller arkitektskole. Nye stilformer, som blev til revolutionerende produkter, udsprang af eksperimenterne med nye materialer og former, såsom den første masseproducerede cantilever-stol af Marcel Breuer.

Bauhaus-stilen: En turbulent historie ...

Tilhængerne af Bauhaus oplevede mange vanskeligheder i realiseringen af deres progressive idéer: Skolen flyttede til Dessau i 1925 (en by, der dengang tillod større kunstnerisk frihed end Weimar), og der var også en tredje flytning til Berlin i 1932, som imidlertid ikke kunne forhindre afslutningen på denne revolutionære bevægelse.

Mange af Bauhaus-designernes udformninger blev betragtet som dekadente under det Tredje Rige. Nazisterne kunne især ikke lide den livsstil, Bauhaus-tilhængerne førte, f.eks. kvinder iført bukser – det stred mod nazisternes ideologi. Mange Bauhaus-tilhængere besluttet at forlade Tyskland efter nazisternes overtagelse i 1933.

Det, der blev anset for afslutningen på den tyske Bauhaus-bevægelse, blev også starten på en ny international stil: Berømte Bauhaus-fortalere, såsom Josef Albers, Walter Gropius, László Moholy-Nagy og Ludwig Mies van der Rohe emigrerede til USA, hvor en ny slags arkitektur og designstil inden for produkter og kommunikation udvikledes, præcis som Bauhaus-modellerne.

Møbler til alle

Historien om Bauhaus beviser, at begejstringen for et nyt, bedre og mere funktionelt design ikke er så let at komme til livs. Ønsket om at skabe "møbler til alle" er der stadig: Mange Bauhaus-opfindelser, såsom elementkøkkener, findes over hele verden i dag. Mange af de ting, der virker helt normalt for os, går tilbage til den Bauhaus-bevægelse, som skabte arkitektur og møbeldesign som ingen andre.

Det er ikke kun de grundlæggende idéer og begreber, men også mange produkter fra Bauhaus-tiden, der er meget populære. Det er sådan, Wagenfeld lampen er blevet et internationalt symbol på flot Bauhaus-design. Kravene fra befolkningen har altid været fokuseret på enkelhed og universelt gyldigt design, og derfor er kreationerne tidløse et helt århundrede efter deres skabelse.

Alle varer fra denne kategori Designviden

Relaterede varemærkerRelaterede designere