• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Retro stole: 6 design for at skabe en nostalgisk atmosfære i dit hjem

Masters stol og Trama Gechirr fra Kartell

Retro møbler fejrer et comeback: placeret med omtanke og kombineret med andre stilfulde møbler, pustes liv i gamle designklassikere, der skaber en hyggelig og nostalgisk atmosfære. Retro stole kan nemt stilles i et rum og supplere andre møbler for at skabe et helt unikt look. Læs videre og få design inspiration til retro stole med masser af charme, historie og karakter!

Retro stole af Arne Jacobsen: Den gyldne æra af 60'erne

Designeren og arkitekten Arne Jacobsen er revolutionerende når det kommer til designerstole. De modeller, han har designet, især Myren, serie 7 og stolens Dråben repræsenterer møbler fra 60'erne.

Myrestolen (4 ben / 46,5 cm) af Fritz Hansen i askeklarlakeret / forkromet
Serie 7 1zu1 Ambiente
 
 

1. Forud for sin tid: Myren som pioner

I samarbejde med Fritz Hansen, har Jacobsen designet Myren i 1951. Stolen, der har et ekstraordinært look og kun tre ben, blev først mødt med stor skepsis. En reaktion, som mange produkter modtager, når de er forud for deres tid. Selv producenten, der senere ville samarbejde med kunstneren mange gange, var i første omgang i tvivl om stolen ville blive til en succes og begrænsede derfor produktionen til 300 stole. Gennem årene er Myren blevet til én af de bedst sælgende stole i verden på grund af dens slanke og minimalistiske design. I dag er det en ægte retro klassiker.

Retro Revival: Ny udgave for en begrænset tid

Mange producenter og designere, der er inspireret af møbeldesign fra 60'erne, producerer design fra dengang i et nyt look eller skaber deres egne kreationer, der er stærkt inspireret af den tid. Myre stolen har også haft sådan en oplevelse med mærket Fritz Hansen, der har besluttet at lancere en genudgivelse i 2016. Nu skinner den i en grå eg lakering og bronze farvet ben og denne retro spisestuestol som en Limited Edition.

2. Regal Retro Chic: Stolene af serie 7

Die Fritz Hansen - Suspence Pendelleuchte in verschiedenen Farben und Größen über dem Esstisch

Afledt af Myren lancerede Jacobsen i 1955 serie 7. Takket være denne samling, er nummer syv kommet til at repræsentere tidløs elegance og kunstneriske samt håndværksmæssige færdigheder på højeste niveau. Design retro stolen nyder verdensomspændende popularitet også takket være Christine Keeler, der som en international supermodel havde stolen med på et fotografi 1963 - et billede, der spredt rundt omkring i verden som et cobrand. Stolen kan også findes i mange offentlige bygninger i dag, herunder Guild Hall i Mainz og i restauranten på Royal SAS Hotel, som blev også designet af Jacobsen. Her dekorerer retro stole værelser og giver en følelse af nåde og elegance med deres udseende.

3. Dråbe stolen - i den typiske retro materialekombination

Drop stol og Night Owl bordlampe fra Fritz Hansen

Tre år senere kom i 1958 endnu en stol, der i dag nyder berømmelse som en meget elsket retro stol: Dråbe stolen. Oprindeligt designet for Jacobsens Royal SAS Hotel og tænkt til at produceres i en serie, blev stolen hurtigt et eftertragtet samlerobjekt. Det gør stolen ekstraordinær og giver en helt særlig stil til ethvert rum. I dag er der retro stole i alle mulige former og størrelser: om med stof eller læder polstring, eller i plast med eller uden et sæde pude - som er hvad gør dette design til en klassiker, da det er præcis disse materialer, der definerer retro møbler.

Retro stole i farverigt plast

Retro stil betyder én ting frem for alt: masser af plastik i lyse farver. Etiketten design Vitra fascinerer med sine farverige stole, der altid har den højeste kvalitet i komfort og udseende. Fabrikanten Knoll producerer også fine vintage stole, der får et rum til at står ud med design fra 50'erne, 60'erne og 70'erne.

Verdensberømte siddemøbler
Vitra - Eames Plastic Side Chair DSW
 
 

4. Vitra skriver historie - Eames Plastic Chair

Sandsynligvis er den mest berømte designer stol med retro charme Eames Plastic Chair. Det gjorde Charles og Ray Eames de mest fremtrædende design personligheder i det sidste århundrede og er en absolut klassiker i boligindretning. Det blev lanceret i 1948 under MoMa udstilling for "Low Cost Furniture Design", og blev sat i produktion kun to år senere. Som den første plast stol, der blev nogensinde produceret i serie har Vitra skrevet designhistorie.

Stole Topkategorier Outdoor 2024Vores anbefalinger til dig:StoleSe nu!

En erkendelse, der er det bedste eksempel på en fornyet udgave af retro stole der oprindeligt bestod af et glasfiber sæde, er at erstatte sædet med et mere miljøvenligt polypropylen plastik, da dette kan genbruges. Men det er ikke alt: sædet fås nu i utallige farver, såvel med og uden arm hviler. Rammen tilbyder også en række forskellige muligheder: fra forskellige typer af træ til en ramme i aluminium - konfigureringen kender ingen grænser. Stol højden er også blevet justeret, som en reaktion fra Vitra på øgede gennemsnitlige kropshøjde siden 50'erne.

5. Verner Pantons vision: Succeshistorie af Panton stolen

Vitra - Panton stol

I det sidste århundrede har Verner Panton og Vitra i samarbejde skabt skabt et kunstværk inden for designverdenen: Panton stolen. Pantons idé var at skabe en flydende form fra et materiale og han skabte den overkommelige, industrielle og færdige plast stol. Siden lanceringen i 1967, har vintage møbler gennemgået en række produktionsfaser. Stolens bølgede form omfavner kropsformen, hvilket gør den særligt behageligt.

6. Industriel Design Reimagined - stolen Bertoia

Bertoia stolen, som får sit navn fra Harry Bertoia, er en smuk kreation for den fremsynede og innovative stil af 50'erne. Stolen er skabt gennem en kompliceret process i hånden. Sin temmelig sarte form skjuler stolens stabilitet. Vintagemøblet kan bruges både inde i huset, udenfor og sammen med Diamond lænestol, der hører til de mest berømte lænestole af 1900-tallet.

Hvis du kan lide vores 6 retro stole, så tag et kig gennem alle vores stole for mere inspiration og ideer. Du kan også finde mere information omkring dette emne her.

Vare fra 12.08.2021, af Christian Czok

Alle varer fra denne kategori Boligidéer

Flere emner