• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Boligtrends 2016: On-Trend designermøbler

De nyeste trends inden for boligindretning og design blev smukt præsenteret på verdens største møbelmesser: IMM i Köln, Ambiente Fair i Frankfurt og Salone del Mobile i Milano. På baggrund af skiftende behov med hensyn til plads, funktionalitet og møblernes kvalitet giver de forskellige brands og designere på messerne os et indblik i, hvad der rører sig. Fra de mindste til de største ting, fra boligtilbehør til møbler – de nye trends for boligindretning er blevet vist.

Home Trends: Farve 2016

Ud over evergreens som f.eks. Alvar Aaltos Savoy vase, der i år blev lanceret i en fantastisk smaragdgrøn farve, har også andet tilbehør til bolig og køkken fået nye farver.

Det er ikke bare årets Pantone-farver: Rose Quartz & Serenity – pink og soft – der er i fokus. De stille, naturlige farver foretrækkes: Lys citrongul, dæmpet grøn, lys blå og støvet pink er dette års farver.

Low Container vase fra Pulpo: Eva Solo – To Go termokop, citrongul Reolsystem fra String i sort

De klassiske farver efterspørges dog også i år. I fuld overensstemmelse med mottoet "Sort er det nye sort" har String lanceret deres populære reolsystem i en naturvariant af sortbejdset asketræ. Systemet blev introduceret i starten af året, og den nye stil har en naturlig charme, hvor træets struktur stadig er synlig. En forkærlighed for det naturlige – det er en designertrend, der allerede har været dominerende i designerverdenen i flere år.

Håndlavede produkter og naturlige materialer

Anvendelsen af naturlige råmaterialer og individuel produktion af håndlavede produkter er tydeligvis vigtige faktorer for forbrugere, producenter og designere. En af de mest efterspurgte designere i øjeblikket og designer af "Das Haus" på IMM Köln, Sebastian Herkner, er ikke den eneste designer, der lægger vægt på håndværk, f.eks. med den nye Boule Lamp fra Pulpo, hvor der benyttes mundblæst glas og lokalt fremstillet porcelæn.

Andre brands, som f.eks. nanimarquina og Iittala, anvender også håndværk i produktionen. Detaljer som f.eks. vandbobler og variationer i farve og størrelse er ikke produktionsfejl – som det ville være i en masseproduktion – det er i stedet tegn på håndværk og individualitet.

nanimarquina – Earth tæppe, terrakotta Plektra sidebord fra Iittala Foden er i Rosenthal-porcelæn

Mid-Century Design og et ønske om autenticitet

En tilbagevenden til traditionelle produktionsmetoder og ønsket om autentiske møbler og boligtilbehør viser en klar trend væk fra masseforbrug. Det er ikke kun produktionsbetingelserne, materialet og de individuelle produkter, der kommer mere i fokus. Generelt længes vi nostalgisk efter den svundne tid. Tilbage til en tid, der var fuld af energi og eufori – dengang da mange af de kendte designklassikere blev skabt. Mid-Century Design – møbler, der afspejler stilen fra 40'erne, 50'erne og 60'erne – oplever en renæssance, som har udviklet sig stille og roligt i de seneste år.

Ud over designklassikere som Eames Plastic Chair, der har fået nye farver, nye højder og nye stel, har designerikoner som Hans J. Wegner, Ferdinand Kramer, Arne Jacobsen og Bjørn Wiinblad også fået et helt nyt liv.

I forbindelse med boligtilbehør er der især fokus på slanke og kompakte sofaer, designerlamper i kobber, messing og andre ædle metaller, og som en ny skrivebordsløsning genfinder vi den klassiske sekretær og sofaborde og små sideborde i træ. Naturtræ, elegante materialer og kraftige farver er med til at gøre stuen hyggelig og føje en flot kontrast til den hidtil fremherskende skandinaviske minimalisme, der dog ikke af den grund har mistet noget af sin popularitet.

Et stænk af farve til stuen Bolig- og designertrends 2016 – &Tradition Planter med foden Juliane af Bjørn Wiinblad

Open Space løsninger og fleksible møbler

Der er en tendens til, at boligerne bliver mindre og mindre, og derfor er der efterspørgsel efter møbler, der er fleksible og pladsbesparende, og som kan kombineres. Ud over de stadig mere kompakte sofaer i retrostil får de modulære reolsystemer en stadig større plads i boligen. De nye møbler tilfredsstiller behovet for individuelle rumløsninger, der kan tilpasses i størrelse, farve og funktion.

Fritstående, til ophængning, udbyg og adskil: Modulære reoler som Muuto Stacked, Box System fra Mater, Ivy Shelf fra Tylko, New Order fra Hay og systemet uden skruer YU Shelf fra Konstantin Slawinski er eksempler på reoler, der kan samles som byggeklodser. Multifunktionelle møbler, der kan anvendes som ruminddeler, skænk og opbevaringsløsning, efterspørges som aldrig før. Nye designermøbler skal være lige så fleksible som os selv.

Stacked reolsystem fra Muuto YU fra Konstantin Slawinski Box reolsystem fra Mater

Haven i stuen og udendørs møbler

Kombinationen af Mid-Century Design og skandinavisk design fuldendes af planter. Vaser, urtepotter og hængekurve giver dig et lille stykke natur inden for hjemmets fire vægge. Den nye trend inden for urtepotter til stueplanter er særlig populær i byerne, hvor der ikke er meget plads til haver, men der alligevel sættes pris på lidt frisk grønt fra haven. Lodrette haver og indendørs haver er de hotte udtryk, der passer til trenden med at dyrke haven indendørs. På samme måde som med modulære møbler optimeres udnyttelsen af overflader og boligen af hængende kurve og vægophæng. Planterne er mere end et dekorativt blikfang – de udtrykker også ønsket om naturlighed og håndværk.

Trimm Copenhagen – Vertical Flowerpots Moder Jord i et vækstglas Rimm blomsterpotten ved Lassen

Alle, der kender til den luksus, det er at have sin egen have eller altan, er måske ikke så begejstrede for trenden med indendørs haver. Vi foretrækker at bruge tid udenfor i planternes egen grønne verden. De nye havemøbler er netop ideelle til den grønne verden, hvor vi med komfortable sofaer og lænestole kan flytte lounge-følelsen udendørs. For at opnå maksimal fleksibilitet med minimal opbevaringsplads kan møblerne bruges både indendørs og udendørs – eller sågar begge steder. Blandt andre har Belleville kollektionen fra Bouroullec brødrene og White kollektionen fra Vitra sat standarden for trenden med udendørsmøbler.

Boligtrends 2016 – oversigt

Udstillingen viser trends og mode inden for boligindretning i 2016 og er baseret på de stilretninger, der er vokset i popularitet over i den seneste tid. Også i år slår forskellige trends inden for farver tonen an og lader de velkendte klassikere komme frem i et nyt lys blandt de nye designerinnovationer. I dagligstuen er der opstået en klar trend mod det naturlige og udtrykket fra det 20. århundrede eller mod interiør i retrodesign: Uanset om der er tale om nyreformede borde, skriveborde, lette topersoners sofaer og stole med fløjlsblødt betræk eller boligtilbehør i metaldesign. Uanset om de er helt nye, omforandrede eller tilpassede – så forbliver formerne lige så diskrete, som de var engang, men nu med nye materialer, overflader og praktisk multifunktionalitet.

Vare fra 21.04.2016, af Sabrina Pflüger

Alle varer fra denne kategori News & Trends