5 idéer til let at redesigne et rum

Det er varmere, dagene bliver længere og den første solstråler begynder at danse på huden. Foråret er kommet! Solen giver mulighed for at ryste støvet af os: Vi ønsker at rydde op, omorganisere og forny! Hvis du gerne vil give dine rum et nyt look med en minimal indsats, har vi samlet et par idéer til at lade solen komme indenfor i dit hjem.

Tag et grundigt blik det rum, du har besluttet at opdatere: Hvad vil du beholde? Hvilke dele eller dekorationer virker vinterlige og bør lægges på loftet i de kommende måneder? Og hvad har du bare fået nok af? Fjern straks alt det, som du ikke ønsker i dit nye rum. Du vil allerede nu have mere plads til nye idéer.

1. Brug farver til at opfriske rummet

Farver kan fuldstændigt ændre udtrykket fra vores hjem. Du behøver ikke at male hele rummet. Ofte er det nok kun at male én væg for at give rummet et nyt look. Det betyder, at du ikke kun sparer maling og tid, men det er også meget nemmere: Du behøver kun at fjerne møblerne fra den ene væg, før du dækker af og maler. Det er den tid på året, hvor vi siger farvel til jordfarver og varme farver. De farvetoner, som var hyggelige i efteråret og vinteren, kan hurtigt føles trykkende i foråret, og kan få rummet til at virke mindre. Bløde blå og friske pastelfarver er gode lige nu. De kolde toner får rummet til at tage sig frisk og lyst ud.

Loungestol og fodskammel fra VitraNogle af møblerne og udsmykningen er allerede taget væk. Harmonerer de ting, du har tilbage, med hinanden og med den nye vægfarve? Alt det, der ikke passer med din nye farvekombination, bør fjernes. Røde genstande harmonerer f.eks. ikke godt med bløde blå vægfarver.

2. Fremhæv de nye ting, og flyt rundt

For de af jer, som ikke ønsker at ændre hele rummet, er det muligt blot at fremhæve nye ting. Se på dit rum: Bestem, hvilket møbel der giver rummet mest stemning. I stuen er det ofte sofaen eller en stor lænestol, der skaber en speciel form for stemning, og sengen er naturligvis det vigtigste i soveværelset. Hvilke er de dominerende møbler i rummet? Udskift et af dem – nye møbler ændrer hele rummet. Hvis rummet er stort nok, kan man forsøge med blot at flytte lidt rundt. Har bordet altid stået ved vinduet? Så lad vinduet være frit, når foråret begynder. Lyset vil strømme ind i rummet, og verden udenfor bliver mere synlig. At flytte rundt på møblerne i et rum vil også flytte dets fokus.
Vitra – Eames Plastic Side Chair DSW, gullig ahorn/whiteVores anbefalinger til dig:MøblerSe nu!

3. Forstærk følelsen af hjemlig hygge med tekstiler

Muuto Mingle pudeserieHvis det er for stort et arbejde at male rummet, eller hvis nye møbler er for dyre, kan du finde nogle uventede muligheder med boligtekstiler. Et stort nyt tæppe, nogle anderledes pudebetræk eller luftige gardiner vil forandre et rum betragteligt. Den mørkere tid på året kræver tunge gardiner for at holde nysgerrige blikke fra naboer væk. Lyse, halvgennemsigtige gardiner vil gøre stemningen meget venligere. Stolehynder har en tilsvarende effekt. Boligtekstiler er ikke lige så dyre som møbler, og de kan gøre en stor forskel uden de store anstrengelser.
Holmegaard Cacoon fremstillet af glas

4. Indret rummet med pynt og tilbehør

Julepynten er for længst taget ned, men det nye år vil stadig ikke flytte ind? Sørg for at have klare linjer med dine pyntegenstande og tilbehørsdele. For mange farver vil forstyrre hele billedet, men en blanding af stilarter gør rummet hyggeligt og personligt. Vælg én farve i begyndelsen. Blå er på mode denne sommer, men dens fætre er også friske, såsom turkis, stormblå og pastelblå. Lav kontraster med fremtrædende farver og solide farver vil fuldende atmosfæren.

Prøv materialer, der ikke er på dit dekorationsrepertoire endnu. Kombiner dem klogt. Beton bliver mere og mere populært. Dette massive materiale giver rå strejf til rummene. Kombiner det med glas for at opnå en moderne, stilfuld indretning, som er i stand til at opgradere forskellige indretningsstile. Willmann vasen fra Menu er et eksempel på sådan en vellykket kombination. Vær modig og hold dig til en linje, når du indretter.

5. Blomster giver forårsfornemmelser

Friske blomster på bordet vil slette det sidste indtryk af vinteren. Til de af jer, som ikke bryder jer om afskårne blomster, er der mange forskellige urtepotter til rådighed. Urtepotter med automatisk vandtilførsel kan passe blomsterne – hvis du ikke kan. urbanature tilbyder endvidere adskillige fremragende løsninger til grønne planter, så de kan anbringes dekorativt i små rum.

Vil du vide, hvad der var trendy på dette års internationale designmesser? Læs vores sammenfatning "Foråret 2015 nyheder", og bliv inspireret.

Vare fra 04.01.2016, af Anja Beckmann

Alle varer fra denne kategori Boligidéer

Lignende poster