• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Nyt dansk design

Den hyggelige Lune 2-personers sofa fra Fritz Hansen med Gryden i lysegrå og lyserøde nuancer. En moderne stue foran en grå væg.

Gå til produkter

Designklassiskere fortolket på ny

Danskerne forstår deres håndværk, herunder mode-, interiør- og arkitekturdesign, og de har primært fokus på simpelt og sofistikeret design. Danmark er kendt som kreative snedkere siden 50'erne og 60'erne, en tid med flashbacks, også kendt som "Danish Modern", og har siden da opfostret designtalenter.

Fritz Hansen – Myren Designtilgangen til det moderne baserer dermed på erkendelser af antropometri, der lærer, hvordan man måler det menneskelige legeme, som bør påvirke udformningen af danske modernitet dengang. Ikonisk design af berømte navne som Arne Jacobsen, Hans Wegner og Børge Mogensen tilhører i dag de absolutte klassikere. Designs, som "Myren" eller Pantonstolen lavet af de danske arkitekter og designere Arne Jacobsen og Verner Panton, overbeviser med deres ergonomiske former. Dermed er de ikke kun populære i private hjem, men de blev også medtaget i de permanente udstillinger på museer som Museum of Modern Art.

Designnyheder fra Danmark

Inspireret af de klassiske møbler af dansk design, er der opstået nye koncepter som Form us with Love, Norm Architects og Claesson Koivisto Rune, som tager design klassikere op og transformerer til her og nu med et strejf af moderne coolness.Te- og kaffeserien Emma af Stelton
Det nye danske design forbinder tidløse former med friske farver og materialer. Den traditionelle danske virksomhed Stelton anerkendte potentialet i det nye danske design og genfortolkede designklassikere, som den ikoniske rustfri kaffemaskine af Arne Jacobsen i samarbejde med unge designtalenter i samlingen "Danish Mordern 2". Resultatet er Emma-serien, som gav en ny belægning til det klassiske stykke med den bløde pastelblå farve og materialeblandingen af rustfrit stål og træ.

En anden repræsentant for den "New Danish Modern" er Norman Copenhagen, som er grundlagt i 1999. Grundlaget for succesen med den danske designduo blev udført med Norm69 lampen. Normann Copenhagen har siden 2009 skabt tilbehør til hjemmet og møbler i trendige farver. Normann Copenhagen kombinerer tidløst design med aktuelle farvetendenser indenfor mode og livsstil.

Det unge firma Muuto tilskyndede også store ændringer i dansk design, der blev opkaldt efter det originale finske ord "muuto", der betyder "opbrud" og "forandring", som er kernen i producentens designfilosofi. Muuto stue med Rose Sofa
Virksomheden opfordrer unge tilflyttere til genoplivningen af den gyldne æra af skandinavisk design og etablerede også designere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Derved kommer det traditionelle kunsthåndværk sammen med innovative designidéer.

Det københavnske designfirma Menu producerer hjemmemøbler og tilbehør af nye materialer med nye funktioner og under forskellige produktionsforhold, med kravet om at definere klassisk dansk design, kaldet New Minimalism. Dermed overbeviser Menu Design med samspillet mellem modparter. En ligeforet og filigranform kommer sammen med særprægede materialer som stål, beton og marmor.

New Danish Design forbinder tradition og innovation, der ser på sin egen historie og bliver et moderne designsprog. Unge skandinaviske designere og etablerede producenter forbinder samtidig farve- og materialetrends til et sofistikeret kvalitetskrav og tidløse former. Derved fremstår det nordlige folks særlige nærhed til naturen i samvittighedsfuld behandling af naturressourcer. De typiske kendetegn ved dansk design: minimalisme, håndværkskvalitet og funktionalisme, der opfylder innovative koncepter med moderne livsstil. Et design, som bryder grænserne og som forkæler mennesker i tyske stuer med stilfulde farver.

Alle varer fra denne kategori Designviden

Relaterede varemærkerRelaterede designere