• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Økodesign

We Do Wood - foldebord i marken i udsigten til atmosfæren. Det er især velegnet til alle, der kun har begrænset plads i deres lejlighed eller hus, fordi bordet let kan demonteres på få sekunder.

Gå til produkter

Økologiske og bæredygtige møbler og tilbehør til hjemmet

Designverdenen ændrer sig. Globale spørgsmål som knapphed på ressourcer, klimaændringer og social ulighed dominerer den offentlige diskurs og former i stigende grad vores miljø, som også inkluderer de ting, der omgiver os hver dag.

Eco-Design - alt hvad du behøver at vide

Udvikling af produkter

Arbejdet hos fremstillingsvirksomheder, produkt- og industrielle designere er længe gået ud over blot at fremstille eller forme bulkvarer. Bæredygtige designs er efterspurgte: Under produktionen skal der anvendes miljøvenlige og vedvarende materialer, og produktionsbetingelserne skal være socialt retfærdige. Derudover er det vigtigt at åbne nye salgsmarkeder og få opmærksomhed - i en verden bestemt af medierne, hvor aktualitet og kortvarige modetrends normalt tæller mere end værdier og indhold.

Allerede under designudkastet til et nyt produkt bestemmes, hvad der senere adskiller overflødig kitsch fra virkelig innovative og vigtige objekter. Godt produktdesign er altid defineret af kriterier som holdbarhed, fleksibilitet, tilpasningsevne eller genanvendelighed eller genanvendelighed. Mere end nogensinde spiller økonomisk meningsfuldhed, social kompatibilitet og økologisk nødvendighed en rolle - faktorer, der kan sammenfattes i udtrykket "Ecodesign".

Udviklingsmål og -principper for miljøvenligt design

  • materialeeffektivt design
  • design, der passer til materialet
  • energieffektivt design
  • lavemission, affaldsundgået design
  • Holdbart, let at reparere og tidsbestandigt design
  • Genanvendeligt, bortskaffelsesvenligt og logistikvenligt design

Holdbart design

Kendte producenter ergodt eksempel: Eksempler er mange af virksomhedensVitra. Det tidløse og innovative design af møblerne garanterer ikke kun en æstetisk og funktionel levetid - skrivebordsstole somMedaPal har også Greenguard-certifikatet, miljømærket "Blue Angel" og er henholdsvis 94% og 92% genanvendelige.

Foretrukne miljømærker: nanimarquina,myfelt,Skagerak,Kalon,Ruckstuhl,Vi laver træ,Massimo,kommod,Carl Hansen & Søn

Bæredygtig træstyring

Andre positive eksempler med hensyn til miljøvenligt design kommer også fra små producenter som det amerikanske firmaKalon. Kalon blev grundlagt i 2007 af Simmerings og blev udnævnt til et af de 100 mest indflydelsesrige grønne virksomheder i verden af Time Magazine. Familieselskabet er kendt for sit kompromisløse design til baby ogbørneværelser og er afhængig af fuld gennemsigtighed i produktionen. Her produceres også møbler, der sælges til Europa - det sparer unødvendige transportruter og dermed gavner miljøet.

Upcycling

Miljøbevidst og innovativ er også nye materialer, som virksomheder somMuuto,Hay elleremeco eksperimenterer med. . Virksomhederne har produkter fremstillet af såkaldt PET-filt i deres sortiment. PET (polyethylenterephthalat) er bedst kendt for sin PET-flaske, hvorfra råmaterialet til de filtlignende produkter er fremstillet. Fra tilstol er der meget lidt, der ikke kan fremstilles af genbrugte Coca-Cola og vandflasker. Men andre kompositmaterialer som keramiske-plastiske blandinger eller træ-plastiske kompositter såsom træplastkompositter (WPC) er også meget populære.

Naturressourcer

Andre virksomheder er afhængige af vedvarende råvarer som naturlig filt, hamp, linned, jute eller bambus. Sortimentet fra det tyske firmaHey Sign består for eksempel udelukkende af naturligefremstillet af 100% renuld frapude tiltæppe mange tekstilprodukter. Fordelene: Filt er luftgennemtrængeligt, hudvenligt, elastisk, varmeisolerende og takket være dets naturlige fedtindhold er det snavsafvisende. Således tilbyder rent naturlige produkter ofte flere fordele end deres syntetisk producerede kolleger med bedre miljøkompatibilitet.

Linned viskestykke 32 x 32 cm af Georg Jensen Damask

Mange designere, producenter og fremstillingsvirksomheder har erkendt fordelene ved miljøvenligt design og har skræddersyet produktudvikling og hele produktets livscyklus til den tilsvarende sociale, økonomiske, tekniske og juridiske ramme. Forældelsesdage er forbi, lang levetid!

Også hos Connox er vi ikke kun interesserede i socialt ansvar, men også vores miljø. Vi baserer derfor vores virksomhedspolitik på bæredygtighedsprincippet. Få mere at vide om voresøkologiske.

Alle varer fra denne kategori Designviden

Relaterede varemærker