• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Pappelina

Den svenske producent af plastiktæpper, Pappelina, blev grundlagt af designeren Lina Rickardsson. Disse kvalitetstæpper af plastik er designet af Lina Rickardsson er produceret i Kim Fröyens traditionelle væveri i Dalarna


Plasttæpper fra hjertet af Sve

Den svenske producent af plastiktæpper, Pappelina, blev grundlagt af designeren Lina Rickardsson. Disse kvalitetstæpper af plastik designet af Lina Rickardsson er produceret i Kim Fröyens traditionelle væveri i Dalarna – en provins i det centrale Sverige.

Ideen om at lave plasttæpper blev påvirket af vævningens forbindelse til Linas hjemby Falun. Passionen for vævning førte hende til en kunst- og væveuddannelse i Göteborg. Efter sin eksamen, begyndte Lina at producere tæpper og bordsæt af papir, som hun solgte i butikker i Göteborg, Stockholm og Malmø. Produkterne blev godt modtaget og dermed blev Pappelina født. Navnet er et ordspil bestående af papir, svensk for papir og navnet på designeren og grundlæggeren.

Efter at have indset, at hun ikke længere kunne håndtere ordrerne, begyndte hun at lede efter et væveri. Dette viste sig at være en vanskelig opgave, da væverier i Sverige er få. I sidste ende, fandt hun dog en lille familiedrevet virksomhed, hvor hun kunne oprette sit eget væveri.

I dette væveri i Dalarna stødte hun tilfældigvis på et lager med farverige plastikstrimler, hvorfra tæpper blev vævet i 1950'erne. Lina udviklede en ny, moderne version af plasttæppet, hvor dobbelt så meget materiale blev vævet for at fremhæve farverne på strimlerne. Ejeren af væveriet var først skeptisk, fordi produktionen var ret dyre, ikke mindst på grund af det dobbelte materialeforbrug. Lina var dog overbevist af sin idé og udstillede sine tæpper for første gang på 2001 Formex designmessen i Stockholm. Showet var en succes, og Lina registrerede 124 ordrer for plasttæpper.

I dag producerer Pappelina ca. 100.000 tæpper årligt og beskæftiger 40 personer i det gamle væveri i Dalarna. Tæpperne sendes til alle dele af verden.

Produktionen begynder med Linas idé. Hun sender derefter en eksempelfil til en ekspert, der beregner præcis hvornår og hvor warp tråd har at blive hævet eller sænket gøre Linas idé til et tæppe. En punch-kort, der styrer væven senere fremgår af beregningerne. Pappelina tæpper er vævet på næsten 50 vævestole fra 50 's og 60 's. Før det kan være vævet, sår 600-meter-lang warp tråde skal først på warp stråle af væven. Hver tråd er derefter indsættes i væven og vævning vægtene er justeret præcist således at tæppet senere bliver lige.

Høj kvalitet plast kommer fra den svenske producent Gislaved Folie, opfylder de europæiske standarder og uden skadelige blødgørere eller metal. Plasten er farvet, rullede, tekstureret og skæres til i det sydlige Sverige. Kim Fröyen væveri, er plast endelig varmede og sår op, indtil det er klar til væven.

"Plast skal være sår perfekt - ikke for stramt og ikke for løs, fordi hvis noget går galt, hele tæppet er væk. Øjne, ører og erfaring er meget vigtig. En fejlmargin på en tiendedel millimeter kan ødelægge hele stoffet"Kim Fröyen

Endelig, hver eneste centimeter af det færdige tæppe er undersøgt før det er tilladt at forlade de væveri.

Side af Pappelina


 

Plasttæpper fra Sverige

I Dalarna, i hjertet af Sverige, producerer Lina Rickardsson plasttæpper af høj kvalitet i samarbejde med Kim Fröyens traditionelle væveri.