• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Designer Ingo Maurer


Ingo Maurer

Prisbelønnet og enestående – belysningsdesign fra den tyske designer Ingo Maurer

Den tyske designer Ingo Maurer har vundet et hav af priser med sine lamper og belysningsdesign. Hans virksomhed, der bærer hans navn, Ingo Maurer, producerer eksperimentelle og usædvanlige lamper, der kan findes på designmuseer over hele verden. Ud over at designe lamper udvikler Ingo Maurer også belysningsløsninger til offentlige rum og lysinstallationer.

Ingo Maurer blev født på øen Reichenau i Bodensøen i 1932. Han tog oprindelig en uddannelse som typograf i Tyskland og Schweiz, men studerede fra 1954 til 1958 grafisk design i München.

I 1960 Ingo Maurer emigrerede til USA, hvor han arbejdede som selvstændig tegner i New York og San Francisco. I 1963 vendte han tilbage til Europa. I 1966 grundlagde han "Design M" i München. I de følgende år tegnede Ingo Maurer sin første lampe, "Bulb".

Med den vandt han flere designpriser, og nogle af hans lamper kom med i forskellige museers samlinger. For eksempel kan man i Museum of Modern Art i New York finde hans produkter ulb, Gulp, Light Structure, Little Black Nathing, YaYaHo, Los Minimalos Dos, Lucellino Wall, Wo bist du, Edison…?, Zettel’z and Porca Miseria!.

Ud over produktdesign blev Ingo Maurer på et tidligt tidspunkt interesseret i lysinstallationer. I 1985 tegnede han en YaYaHo en installation i Paris i Centre Georges Pompidou til udstillingen "Lumières Je pense à vous". Til udstillingen "Ingo Maurer Lumière aha SoSo", der blev afviklet i Paris i 1989, udviklede Ingo Maurer en speciel lysproduktion, som senere blev vist på "Design a la Villa Medici"-messen i Rom. I samme år fik Ingo Maurer medaljen "Chevalier des arts et des lettres" af det franske kulturministerium.

I 1989 udstillede Ingo Maurer for første gang en ikke-kommerciel lysinstallation på "Fondation Cartier pour l'art contemporain" i Jouy-en-Josas ved Paris. I 1990'erne deltog Ingo Maurer i mange udstillinger. I 1998 blev han ikke alene udnævnt til årets designer 1997 af magasinet "Architektur & Wohnen", men deltog også i "Projects 66", en udstilling på MoMa i New York.

I 1999 udviklede Ingo Maurer sammen med den japanske modedesigner Issey Miyake en installation med special effects til Miyakes modeshow i La Villete. Desuden blev han hædret med Münchens designerpris. I de første år i det nye årtusind deltog Ingo Maurer fortsat i mange udstillinger og fik adskillige priser. I november 2005 blev han kåret som "Royal Designer of Industry" af Royal Society of Arts i London. I 2006 blev han udnævnt til æresdoktor ved Royal College of Arts i London og fik også andre priser.

Side af Designer Ingo Maurer


Brands