Aldo Bakker

Aldo Bakker

Aldo Bakkers skabende tilgang drives af opdagelsen af grænserne mellem mennesker og ikke-menneskelige aspekter i designet samt af arkitektoniske eventyr.

Aldo Bakker blev født i 1971 i Holland og studerede oprindeligt smykkedesign – hans forældres hverv. Den perfektionisme, der er nødvendig inden for det område, præger også Bakkers designs i dag. Senere koncentrerede han sig om glas som materiale, da det kan formes på et næsten uendeligt antal måder – perfekt egnet til hans eksperimentelle ideer.

Senere blev der tilføjet flere forskellige materialer til Aldo Bakkers designs. Heraf metal og træ. Hans universelle tilgang ses også ved, at Bakker allerede skabte møbler til restauranter, underviste i Eindhoven og præsenterede sine produkter på mange messer.

Aldo Bakkers kreationer er ofte mere kunst end design. Hollænderen holder sig dog altid de praktiske aspekter for øje – men de er gemt bag skulpturelle former, som repræsenterer abstraktionen af et produkt i dets oprindelige form. På den måde sætter designerens produkter ironisk nok spørgsmålstegn ved sig selv, men uden at miste deres mening.

Side af Aldo Bakker


Brands