Dan Reisinger


Filter 

MoMA kollektionen – evighedskalender MoMA kollektionen – evighedskalender 670,00 kr. *
Designer Dan Reisinger

Dan Reisinger

Dan Reisinger er kunstner fra Tel Aviv, hvis minimalistiske værker med geometriske former har været udstillet i hele verden. Reisinger blev født i Serbien i 1934. Efter det meste af hans familie mistede livet under holocaust, immigrerede han til Israel sammen med sin mor, hvor han i 1950 blev optaget på Bezalel Academy of Art and Design i Jerusalem som den yngste elev.

Efter flere år i forskellige lande og et antal kunstskoler i Europa vendte han tilbage til Tel Aviv i 1966, slog sig ned permanent og etablerede sit eget designerfirma. Siden har hans værker været udstillet både sammen med andre kunstnere og som soloudstillinger rundt omkring i verden.

Han har også designet en række plakater med politiske, sociale og kulturelle temaer, kalendere og over 150 logoer for internationale firmaer som El Al Airlines. Logoet for Tel Aviv Museum of Arts og et 50 m langt aluminiumsrelief ved indgangspartiet til Yad Vashem Memorial med et bibelcitat på hebraisk er nogle af hans værker.

Reisinger er en af de mest kendte og indflydelsesrige grafiske designere i Israel, som fortsat lader sine jødiske rødder skinne igennem sine geometriske og minimalistiske værker. Han forsøger at integrere hebraiske bogstaver og symboler i sit arbejde for derigennem at styrke de visuelle og kommunikative potentialer.

Side af Dan Reisinger