• Gratis forsendelse fra 499,00 DKK
  • 100% klimaneutral forsendelse
  • 30 dages returret

David trubridgeDavid Trubridge

Britisk autodidakt i New Zealand

David Trubridge er en indfødt engelskmand. Efter uddannelsen i 1972 med et eksamensbevis i skibsbygning / skibsdesign flyttede han til det nordlige England, nærmere bestemt Northumberland. Der arbejdede han som skovrejer på en privat ejendom og fik som en selvlært første viden inden for møbeldesign.

I 1981 solgte han alle sine ejendele, købte yachten "Hornpipe", som han, hans kone Linda og hans to sønner gik ud for at opleve eventyr over hele verden. Turen tog os gennem Caribien ind i Stillehavet til New Zealand.

Inspireret af hans rejser og møder med lokalbefolkningen begyndte David Trubridge at fremstille møbler. Dette resulterede i en række objekter baseret på formen af traditionelle maori-kanoer - med en let og fleksibel struktur. Objekterne repræsenterer en oversættelse af hans syn på naturen og beskriver hans søgning efter væsentlige, originale materialer, såsom træ og sten, der afspejler enkelhed og skrøbelighed i menneskeliv.

Det mest berømte objekt fra denne serie er sandsynligvis den gyngende liggestol Body Raft, præsenteret af David Trubridge i 2001 på Milan Furniture Fair. Cappellini sikrede straks dette design og hjalp David Trubridge med at gøre sit internationale gennembrud som designer.

David Trubridge bor i New Zealand i dag og driver sit eget designstudie der. Siden 2006 forelægger autodidakten også verdensomspændende og underviser som gæsteprofessor ved universiteter.


Brands