Osram

Osram brandet blev registreret i 1906 og er i dag det ældste verdenskendte brand. Osram er en højteknologisk virksomhed inden for lysbranchen, og energieffektive produkter udgør 70 % af hele omsætningen.Osram brandet blev registreret i 1906 og er i dag det ældste verdenskendte brand. Den 1. juli 1919 slog de tre virksomheder AEG, Siemens & Halske AG og Deutsche Gasglühlicht AG deres lyspæreproduktion sammen. Siemens AG er i dag den eneste virksomhed i Osram GmbH.

Osram er en af de to førende lysproducenter i verden. Osram er en højteknologisk virksomhed inden for lysbranchen, og energieffektive produkter udgør 70 % af hele omsætningen. Den internationalt orienterede virksomhed har 40.000 ansatte i hele verden, leverer til kunder i 150 lande og har produktion på 46 fabrikker i 17 lande.

Førende fremtidsteknologier i hele verden

Osram er førende i alle led af værdiskabelseskæden for lys inden for klassiske og nye teknologier. Virksomheden sætter tendenser i teknologiforandringerne på lysmarkedet med et samlet salg af LED-baserede produkter på 20%. Udgifter til forskning og udvikling udgør 5,5 % af omsætningen.

Lys til alle livets områder

Det bedst sælgende produktområde er den almindelige belysning. Osram er nummer et i verden inden for bil- og LED-lamper til køretøjer. Osram har også en førende position på markedet inden for lamper til elektriske forkoblinger (EGV). Den stærkt voksende Optohalbleitern (optisk halvleder) har stor strategisk betydning. Et højt innovationstempo kendetegner også området for speciallamper med optisk display.

Historie

WZ 86,924: Bag disse fem cifre fra varemærkeregisteret gemmer sig en spændende historie om den tyske økonomi. Osram er et af de mest traditionsrige væremærker i verden i dag. Det er indbegrebet af lys og har eksisteret i mere end hundrede år.

Osram-registreringen blev 'født' i 1906 og udnævnt af den tyske Gasglühlicht-Anstalt (institution for gaslanterner): navnet var en nyskabelse skabt ud fra tidens almindelige strålingsmaterialer – først Osmium og senere Wolfram. Det begrænsede partnerskab i virksomheden Osram Werke GmbH opstod 13 år senere (1. juli 1919). På det tidspunkt grundlagde Auer-Company, AEG og Siemens & Halske AG deres produktion af lyspærer; Siemens har dog været det eneste medlem siden 1978.

Side af Osram