Midgard

Den traditionelle tyske belysningsmærke Midgard specialiserede sig fra starten af arbejdslamper, hvis lyskegle var frit justerbar.

Filter 

Farver  
Kategori  
Sortér: Mest populær  


Opfinder af styrbart lys

Den tyske belysningsproducent Midgard blev grundlagt i 1919 i Auma, Thüringen, af den industrielle designer og ingeniør Curt Fischer (1890-1956). Virksomheden er berømt for at fremstille det første justerbare drejelys designet af Fischer selv, som inspirerede en generation af multifunktionelle arbejdslamper. God, blændfri og bærbar belysning er genstand for rationel industriel produktion og driver opfinderen og nykommeren Curt Fischer.

Helt fra starten var specialetiketten specialiseret i arbejdslamper, hvis lyskegle var frit justerbar. Med sine med hensyn til funktionalitet, kvalitet og design af helt nye lys overbeviste han blandt andre Walter Gropius, der brugte Midgard-lysene både privat og i Bauhaus. Dessau blev metalværkstederne i Dessau Bauhaus møbleret med hans armaturer.

"misundelse vi senere opfinderen af armen af, Midgård' lys. Vores lampe blev også justeret, men ikke så elegant. "Marianne Brandt, Bauhaus

Fremstillet i Tyskland

I 2015 overtog David Einsiedler og Joke Rasch rettighederne til de tre klassiske Midgard belysningsserier og flyttede produktionen til Hamborg. Alle Midgard-armaturer er fremstillet ved hjælp af originale værktøjer og maskiner i Tyskland og samlet for hånd i Hamborg.

Side af Midgard