Producentbanner – Steng Licht – 3840 x 1440
Steng Licht

Steng Licht

Produkterne fra Steng Licht er fremstillet i Tyskland og sælges over hele verden. Størstedelen af produkterne fra Steng Licht er designet af firmaet selv. Men det forhindrer dem dog ikke i også at samarbejde med designere fra hele verden.Historie: Fire generationer med lys

Begejstring for teknologi, fascination af elektricitet og indgående interesse for belysning fik Carl Steng til at grundlægge sit specialiserede belysningsfirma i 1911 – på et tidspunkt, hvor hjem og gader stadig var oplyst med gas.

Firmengruender Carl Steng

Hans søn, Hans, ledte dygtigt firmaet gennem den svære efterkrigstid og i årene med det tyske, økonomiske mirakel. I 1972 overgik ansvaret til tredje generation, Peter Steng, som er barnebarn af grundlæggeren. Han gik i sine forfædres innovative fodspor og var en tidlig fortaler for lavvoltsbelysning.

Udviklingen af banebrydende systemer, som kombinerede førsteklasses ingeniørarbejde med flot design, afstedkom mange nationale og internationale designpriser.

Firmengebaeude Cannstatt 1913

Andreas Steng, som er fjerde generation af familiedynastiet, indtrådte i 1997 i ledelsen og overtog ejerskabet i 2004.
Stengs succes viser, at tradition og fremskridt ikke nødvendigvis udelukker hinanden. Alle Stengs produkter fremstilles efter de højeste kvalitetsstandarder i Tyskland.

Virksomhedsprofil

Fabrikken i Stuttgart huser et team på ca. 30 medarbejdere, som arbejder med udvikling, salg, marketing, produktion og logistik.

Steng Licht produkterne er alle fremstillet i Tyskland og sælges over hele verden, men deres vigtigste markeder er Tyskland, USA, Australien, Benelux-landene, Skandinavien og Schweiz.

Peter und Andreas Steng

Størstedelen af produkterne fra Steng Licht er designet af firmaet selv. Men det forhindrer dem dog ikke i også at samarbejde med designere fra hele verden. Succesfulde eksempler er Optimal serien designet og udtænkt af Ulrich Reichart fra Østrig; Lumo, designet af Serge Cornelissen fra Belgien; Lightness og Lumelnnium, designet af Henk Stallinga fra Holland og det frugtbare samarbejde med Stefanie Hering fra Berlin. Ikke at forglemme Sign, et af deres klassiske produkter, designet af Franz Weigand fra Stuttgart. Som med mange andre produkter fra Steng er Sign serien stort set uændret siden den første gang blev produceret i 1988, hvilket bærer vidnesbyrd om dens tidløse charme. I de seneste årtier har produkterne fra Steng fået en række internationale designpriser.

Handgearbeitete Porzellanschirme

Steng Licht er en traditionel, familiedrevet virksomhed. Familien Steng har det fulde ejerskab.

Side af Steng Licht