Tivoli Audio

Hør radio som i gamle dage... ! Der er sket store forandringer i en bordradios indre, men radioerne fra den lille amerikanske virksomhed Tivoli Audio minder os om gamle dage.


Ingen produkter fundet.

Hør radio som i gamle dage ...

Der er sket store forandringer i en bordradios indre, men radioerne fra den lille amerikanske virksomhed Tivoli Audio minder os om gamle dage.

Hi-fi-industrien blev revolutioneret med de første kompakte højttalere, som Henry Kloss udviklede i 1952. Det skete på et tidspunkt, hvor højttalere fyldte lige så meget som et køleskab, hvis de skulle frembringe en acceptabel baslyd. Inden da studerede Henry Kloss, født i 1929 i Altoona, Pennsylvania, på det berømte universitet M.I.T. og skabte sig et navn gennem direkte udsendelser med Boston Symphony Orchestra. Det var på den måde, han blev absolut førende inden for god lyd og har skabt den mest innovative teknologi, altid i et godt design, dvs. med den enkleste betjening.

I begyndelsen af 60'erne udviklede Kloss den første meget avancerede FM-radio, model 8. Og siden da er det hele gået meget hurtigt. Med model 11, der var en transportabel pladespiller og forløber for ghettoblasteren, fremstillede han det første vellykkede audioprodukt med transistorer. Sammen med Ray Dolby udviklede Kloss støjreduktion og banede dermed vejen for kassettebåndets overgang fra diktafon til musikmedie. Det kommer ikke som en overraskelse, at Kloss blev også blev pioner inden for surround sound, og at han i 70'erne udviklede de første storskærme og bagprojektionsfjernsyn, som oplever et sandt gennembrud i dag. I 1997 fik han en Emmy for dette arbejde og blev optaget i den amerikanske forbrugerelektroniksammenslutnings, CEA's, Hall of Fame ud over megen hædrende omtale.

Det er en ære, som kun meget få mennesker har oplevet, såsom Edison, Marconi og Matsushita, Panasonics grundlæggeren. Sammen med sin ligesindede partner Tom de Vesto grundlagde Kloss Cambridge SoundWorks og senere Tivoli Audio, der skabte den kæmpestore succes, Model One. Kloss var i færd med at udvikle clockradioen Model Three, da han afgik ved døden i januar 2002. Hans livsarbejde videreføres af Tom de Vesto, som fortsat glæder Kloss' fans med innovative Tivoli-produkter såsom den nye iPod-dock iYiYi, og som også har konstrueret og designet Tivoli Audios Music System.

Side af Tivoli Audio