Zuzunaga

I Cristian Zuzunagas kunstværker er det farverne og mønstrenes følelsesmæssige effekt, der tæller.Zuzunaga – design som kunst

Spændvidden i Zuzunagas arbejde er bred og omfatter tryk, fotografi, skulptur, tekstil- og møbeldesign. I stedet for at koncentrere sig om én form for udtryk specialiserer grundlægger og designer Cristian Zuzunaga sig i den form, der passer til de fleste. Kunstneren fokuserer på farvernes og mønstrenes emotionelle effekt.

Den rejsevante Zuzunaga henter inspiration fra arkitektur og urbane omgivelser, østens og vestens filosofi, alkymi, antropologi, sociologi såvel som fra Carl Gustav Jungs psykologiske værker. I sine atelierer i England og Spanien forsøger Zuzunaga at indfange det moderne livs dynamiske natur – menneskets sprudlende natur i en digital verden, design som kunst. Enkelte pixler bliver tidsikoner i Zuzunagas design, oplivet af farver og følelser.

Supermodernitet

Den slags design er Zuzunagas svar på dagens "supermodernitet". Supermodernitet beskriver udviklingen hos de mennesker, der lever i vores rastløse verden, som ændrer sig i øjeblikket. Det, der tæller i dag, er at være fremadrettet: at gøre digitalismen menneskelig. De meget moderne teknikker gør, at de enkle, levende produkter frembringer sensuelle reaktioner. "Re-arkitektur" er den proces, hvor alt dette sker: Der anvendes idéer fra de nærmeste omgivelser til at skabe tæpper, puder eller tekstiler.

Side af Zuzunaga